Miután nemrég kiderült, hogy visszatér a GTX 1050 Ti, most úgy tűnik, hogy a GTX 1080 Ti is újra megjelenhet a piacon  a készlethiány miatt.

Sajnos a jelenlegi, talán még évekig elhúzódó készlethiány miatt nem igazán tudunk hozzájutni a legújabb generációs videókártyákhoz, így a gyártók igyekeznek visszahozni a régi szériákat a boltok polcaira. Az Nvidia úgy tűnik, sorra hozza vissza a régi GPU-kat a piacra, ám ez sajnos nem mindig jelenti azt, hogy az áruk lemenne. Legutóbb a 1050 Ti például korábbi árának duplájáért tért vissza.

A négyéves GTX 1080 Ti lehet a következő, ami visszatér a piacra.

Egy dél-koreai hardverfórumon vették nemrég észre, hogy létezik egy videókártya, egy garanciálisan cserélhető EVGA GTX 1080 Ti, amelynek gyártási ideje 2021. Ez persze nem jelenti azt, hogy a régi kártya új verziója kapható lenne bárhol, de az RTX 2060 és az GTX 1050 Ti újrakiadása alapján lehetséges lehet, hogy visszatér.

 

A GTX 1080 Ti még 2021-ben is komoly játékteljesítményt kínál alacsonyabb felbontások mellett, de valószínűsíthető, hogy a kártya árcédulája nem lesz ugyanaz, mint korábban. Simán lehetséges, hogy a kártya szintén kétszeres áron kerül majd a botlok polcaira. Sajnos úgy tűnik, hogy a készlethiányok miatt a kártyák ára egyre csak nő.

Ha a GTX 1080 Ti kártyák valóban megjelennek majd a polcokon, nem valószínű, hogy nagyon sokáig ott maradnak. A kártyák továbbra is vonzók lehetnek a kriptovaluta-bányászoknak, illetve azoknak, akik most szeretnének gamer gépet építeni.

Szerinted valóban megjelenhet újra a GTX 1080 Ti?

×