A videokártya-készlethiány közepette egy régi ismerős tér vissza a piacra, persze jóval magasabb áron, mint megjelenésekor.

Még januárban híresztelték, hogy a korábbi generációs RTX 2060 visszatér a piacra, hogy megkísérelje enyhíteni a hónapok óta tartó videokártya-készlethiányt. Az Akiba PC Hotline jelentése szerint most egy még egy régebbi ismerős

a GTX 1050 Ti is visszatér a Japán piacra.

A kártya azonban új árazást kapott, egészen pontosan 22800 japán jenért kínálják, ami nagyjából 64 ezer forint. Ez gyakorlatilag valamivel több mint a duplája a kártya 2019-es árának, ami 11 ezer jen (kb. 31 ezer forint) volt, adókkal együtt.

Ha végzünk egy gyors keresését az eBay-en, hamar kiderül, hogy az új árképzésnek van értelme. Jelenleg a régebbi Nvidia és AMD kártyák mind hatalmas népszerűségnek örvendnek a bányászok körében, vagyis a régi, használt kártyákat (a 1050 Ti-t is) többszörös áron kínálják. Jelenleg még a GTX 1080 is több mint 400 dollárba kerül (kb. 123 ezer forint), tehát ez a kártya jó ár-érték aránynak tűnik, bár nyilvánvalóan nem ennyit ér valójában.

Ha valaki 2016-ban azt mondta volna nekünk, hogy a GTX 1050 Ti 2021-ben még mindig ilyen áron lesz a piacon, valószínűleg kinevettük volna. Ez a kártya viszont sokak számára jó szolgálatot tett a gépekben, hiszen sok játékot keltett életre 1080p felbontásban. Ezért sem meglepő, hogy visszatért a piacra.

Ez a feltámasztott kártya egyébként tökéletes lehet egy olcsó gamer PC-be. Reméljük, még ha dupla áron is, mindenki számára jut elég belőle.

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

×