Az eBay haszonlesői már most megpróbálják túlzott áron elpasszolni a nemrég digitálisan megszűnt Mario 3D All-Starst.

Talán nem olyan meglepő, hogy amint valamiből pénzt lehet csinálni, a haszonlesők megpróbálják. Most az történt, hogy napokkal ezelőtt a Nintendo hivatalosan is beszüntette a Mario 3D All-Stars digitális értékesítését Switch konzolra. Nem kellett sok idő, hogy a haszonlesők szépen betámadják az internetet, történetesen az eBay-t.

Miközben egyesek 65-80 dolláros áron kínálják a játékot, megjelentek az 1000-25000 dolláros ajánlatok is.

Ez azt jelenti, hogy a korábban nagyjából 25 ezer forintért kínált dobozos játék most egyesek szerint több mint 7,6 millió forintot ér. A Nintendót egyébként korábban rengeteg kritika érte a termékhiány miatt. A Mario 3D All-Stars esetében azonban a cég valódi készlethiányt hozott létre azzal, hogy törölte a játékot saját digitális üzletéből. A Nintendóhoz közeli források szerint az üzleti döntés a FOMO (félelem a elfogyástól) elvét követi.

A játék eltávolítása az üzletből ugyanis azt az érzetet kelti az emberekben, hogy most meg kell venniük valamit, hiszen később már nem tudják. Ez a Fear Of Missing Out (FOMO) nevű marketingtrükk, amely igencsak képes nagy eladásokat produkálni. Nos, lehet, hogy a Nintendo eredményt ért el a Nintendo Switch digitális boltjában és sokan megvették a játékot az utolsó pillanatban. Ugyanakkor a jelenség azt eredményezte, hogy a dobozos verziók ára igencsak felment a közösségi piacon. A haszonlesők pedig úgy látják: akár 7 milliót is el lehet kérni most a játékért.

Ugyanez történt a NES Mini, a SNES Mini, sőt még a Switch esetében is, amikor készletproblémákat léptek fel. Persze a haszonlesők ügyeletein a Nintendo nem nyer semmit.

Természetesen ha jól körülnézünk az interneten, akkor találunk reális áron 3D Mario All-Stars példányt, de úgy tűnik, mindig lesznek olyanok, akik máris lehúznák a népet.

×