Egyelőre még abban sem biztosak, hogy lesz ilyen.

A VALORANT számára egy pick/ban rendszer már a kezdetek kezdetén is felmerült, mint lehetséges opció, de akkor a fejlesztők ezt még elvetették. Annak fényében ez is nem meglepő, hogy a játék korai szakaszában mindösszesen nyolc ügynök vált elérhetővé. A Riot Games eredetileg tizenkét ügynökkel tervezte útjára indítani a zárt bétát, ez végül tíz karakterrel valósult meg. Előbb egy 2020 márciusi privát esemény keretein belül Breach, majd az áprilisi start során Raze is bemutatkozott.

Az azóta eltelt egy esztendő folyamán újabb ügynökökkel lettünk gazdagabbak: júniusban Reyna, augusztusban Killjoy, októberben Skye, idén januárban Yoru, végül pedig Astra márciusban érkezett a játékba. Így állunk most, összesen tehát tizenöt ügynök áll rendelkezésre.

Ugyan ez már majdnem a duplája az eredeti számnak, a fejlesztő továbbra sem tervezi a draft rendszert.

Nem lenne példa nélküli…

Többek között a Riot Games másik közkedvelt játékából, a League of Legends-ből is ismerős lehet a Draft mód, amely – sok egyéb mellett – azzal csalogat, hogy egyes hősöket ki lehet tiltani. Ennek száma korábban hat volt, majd ezt felemelték tízre, nemrégiben pedig azon is elgondolkodtak, hogy húszra növeljék. Utóbbi már rendesen megosztotta a közösséget, hiszen több negatívummal is járna, de annak tudatában, hogy a játékban több mint 150 hős elérhető, nem lepődnék meg egy újabb emelésen.

Nicholas Wu Smith, a VALORANT egyik tervezője.

Egyelőre még várnak vele

Viszont a VALORANT esetében még nagyon távol járunk a 150 ügynöktől, egészen pontosan az egytizede van meg ennek a hatalmas számnak. Nemrégiben pedig az egyik fejlesztő, Nicholas Wu Smith is lecsillapította a kedélyeket, ugyanis a Riot Games még egyáltalán nem tervez ilyesmit. Smith egy Twitch-közvetítés során beszélt arról, hogy „körülbelül harminc ügynöknél fognak elgondolkodni egy ban rendszeren”. Hozzátette, első körben azt is vizsgálni fogják, hogy egyáltalán van -e értelme egy ilyen szisztémának: sorra veszik majd, hogy mit nyer és mit veszít vele a közösség, akár a rangsorolt mérkőzések, akár az esport versenyek folyamán.

Mire elérjük a Smith által említett harminc ügynökös nagyságrendet, az a jelenlegi ütem mellett akár két-három évig is elhúzhatja még egy efféle rendszer érkezését, így egy jó ideig még biztosan nem lesznek álmatlan éjszakáink amiatt, hogy netán kitiltják a kedvenc karakterünket.

Te örülnél egy ilyen rendszernek? Ha igen, akkor mikor látnád létjogosultságát? Írd meg nekünk kommentben!

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×