A Szuezi-csatornát eltorlaszoló óriás teherhajó esete nagyon sokakat ihletett meg, csak hát minek?!

Március 23-án a világ egyik legméretesebb teherszállító hajója, az Ever Given szerencsétlen módon beszorult a Szuezi-csatornába – pontosabban megfeneklett. Emiatt napokig leállt a tengeri szállítmányozás legfontosabb útvonala, közel és minimum 300 hajó várakozott a pórul járt hajó kiszabadítására, hogy ők is folytathassák útjukat.

A több milliárd dolláros károkat okozó dugulást végül március 29-én sikerült elhárítani, addigra viszont az internet népe már mémbe mentette át az utókornak a szállítmányozási tragédiát. Nyilván játék is készült a nyomán, előbb a Microsoft Flight Simulator 2020-ba moddolták bele, majd egy térkép nézetes navigátor és egy 3D-s marhaság, a Suez Canal Training Simulator is készült, hamarosan pedig egy „ultra valósághű” csoda is érkezik a Steamre: a Szuezi-csatorna Szimulátor.

A játék leírása alapján egy teljesen méretarányos szimulátor lesz, amiben a játékosok szinte az arcukon fogják érezni a 193 km-es Szuezi-csatorna hűs szellőjét, az afrikai homok pedig csiklandozni fogja a bőrüket.

Nos, az első „kedvcsináló” alapján azért érdemes ezeket az „ígéreteket” fenntartásokkal kezelni, sőt, még azt is megkockáztatom, hogy túlzottan szórakoztató sem lesz. Sebaj, hiszen mint mém azért megállja a helyét.

https://www.youtube.com/watch?v=qVVxGeYUcrM

 

A játékot egy Jason Dial nevű fejlesztő készíti, akinek ezen kívül semmilyen más játéka nincsen, így elég nehéz elvonatkoztatni a hirtelen jött mémhullámon való pénzkeresési szándéktól. A Szuezi-csatorna Szimulátor megannyi féle-fajta irányítható hajóval április 20-án evickél be Steamre, azt viszont nem tudni, hogy mennyit kell fizetnünk ezért a játszható mémért.

Forrás: GameSpot

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×