Komoly eltérések figyelhetőek meg az amatőr és a profi mezőny között.

Bár a VALORANT-nál (még) nem találkozhatunk olyan háttértörténettel, mint mondjuk az Overwatch vagy a League of Legends karakterek esetében, azért a származási helyükről elég pontos információkkal rendelkezünk, mindezt egy tegnapi cikkünkben, térkép kíséretében összegeztük. Ma annak járunk utána, hogy melyek a legnépszerűbb ügynökök a játékban, legyen szó akár a casual réteg, akár a profi mezőny által preferált kompozíciókról. Mindehhez a Riot Games nyilvános API-jából (alkalmazásprogramozási interfészéből) kinyert adatokat, illetve a Liquipedia – profi mérkőzésekről készített – statisztikáit hívtuk segítségül.

Lássuk is, hogy jelenleg melyek a legkapósabb ügynökök!

Ranked mérkőzések

A VALORANT hivatalos kompetitív játékmódjában a legfrissebb, márciusi adatok alapján Sage bizonyult a legnépszerűbbnek. Annak ellenére, hogy az ügynök az 1.0-ás és az 1.07-es patchben is komoly nerfeket kapott, képességei miatt továbbra is megkerülhetetlen alakja a játéknak. Viszi a prímet Iron-tól egészen Diamond-ig, de az Immortal és Radiant meccseken is a második leggyakrabban pickelt karakter.

Őt az alsóbb rangokon Reyna, feljebb pedig Jett követi, akik a második/harmadik helyen többségében éppen egymás után jönnek. Az azért látszik, hogy a legmagasabb szinten már Omen előnyt élvez mindegyikkel szemben, hiszen Paranoia (flash) és From the Shadows (füst) képessége is roppant hasznos tud lenni.

A másik két füstös karakter alaposan le van maradva, Brimstone a 8-9. helyen mozog, míg Astra a 13-15. pozícióban található. Utóbbinál enyhítő körülmény lehet, hogy alig egy hónapja érkezett a játékba, de valószínűleg a későbbiekben sem fogja megváltani a világot – ha csak nem változtatnak rajta.

Hivatalos népszerűségi sorrend a kompetitív játékmódban lejátszott mérkőzések alapján. (Kép: Esports Tales)

Profi mezőny

Bár a két képen sok hasonlóságot vélhetünk felfedezni, azért a hivatalos mérkőzéseken már mást mutat az összkép. Mind az öt pályát beleszámítva, a profiknál Omen bizonyul a legnépszerűbbnek, akit Sova és Jett követ. Az orosz ügynököt fentebb még csak az 5-7. helyen láthattunk, hiszen nem tartozik a könnyen elsajátítható karakterek közé, ráadásul nagyban függ a csapattól és vice versa.

Az igen gyakran képernyőre kerülő „nagy hármast” Raze, illetve Cypher és Killjoy duója követi. Vannak ügynökök, akiket olyan ritkán használnak, hogy csak alig, vagy egyáltalán nem is látszanak a grafikonon, ilyen például Skye, Astra, Viper és Yoru. Utóbbi kettőt illetően jó hír, hogy a legutóbbi patch során egyaránt buffolták őket, így nagy valószínűséggel többet fogjuk majd látni őket a profi meccseken is.

Itt pedig a profi játékosok által közkedvelt ügynökök listáját láthatjátok. (Kép: Liquipedia)

Az elmúlt öt frissítésre lebontva, a következő módon alakult a három legnépszerűbb ügynök sorrendje (profi mérkőzések, minden pálya):

  • 2.01 patch: Jett (15.2%), Sova (14.7%), Omen (14.3%)
  • 2.02 patch: Omen (15.9%), Jett (15.2%), Sova (15.1%)
  • 2.03 patch: Omen (15.8%), Sova/Jett (15.4%), Raze (10.5%)
  • 2.04 patch: Omen (15.9%), Sova (14.7%), Jett (14.1%)
  • 2.05 patch: Omen (15.9%), Sova (15%), Jett (14.8%)

Számodra mi okozta a legnagyobb meglepetést a fenti listákon? Neked melyik a kedvenc ügynököd? Írd meg nekünk kommentben!

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×