Az LG Magyarország friss felmérése szerint a magyar játékosok közel a fele nő nemű.

Az LG Magyarország idén is megejtette a szokásos évi reprezentatív videojátékos felmérését, melyben azt vizsgálták, hogy hogyan vélekednek egymásról és magukról azok, akik egyáltalán nem, és akik gyakran múlatják az időt játékokkal. Ez alapján pedig kijelenthető, hogy a 18 és 65 év közötti nem játszók és a játékosok is hasonlóan sztereotip módon gondolkoznak a gamer közösségekről.

A felmérést három csoportra bontották: nem játékosokra, illetve alkalmi és aktív játékosokra.

A nem játékosok 86%-a gondolja úgy, hogy a gamerek leginkább férfiak, míg 77%-uk vélekedik úgy, hogy azok, akik játszanak fiatalok, gyerekek. Ezen felül a többségük úgy hiszi, hogy a játékosok zöme nem él túlzott szociális életet, magányosan élnek, a játékon kívül nincsen más hobbijuk, és az étkezésre és a külső megjelenésükre sincsen sok igényük.

Ezzel szemben a megkérdezett aktív játékosok 92%-a mondta azt, hogy szerintük a legtöbb játékos férfi, sőt, 84%-uk úgy gondolja, hogy a többség inkább fiatalokból áll. Bizony, a gamerek zöme ezen a téren sokkal inkább van sztereotip véleménnyel magukról, mint a nem játékosok, a többi dologgal kapcsolatban viszont már nem ilyen meredek a közvélekedés – de inkább tartják magukat otthonülősnek, mint ellenkezőleg.

Majdnem ugyanannyi a női játékos, mint a férfi

A felmérés alapján – a sztereotípiákat megdöntve – az alkalmi játékosok majdnem a fele, 49%-a nő, míg 51%-a férfi. Ez az aktív, tehát jóval gyakrabban játszó gamerek esetében sem alakul túlzottan másként, ugyanis ennek a csoportnak az 58%-át alkotják férfiak, 42%-ot pedig a nők. 

Ami viszont felettébb érdekes, hogy míg a válaszadó játékosok többsége saját magáról pozitív képet fest, legyen szó utazásról, társasági életről, változékony hobbikról, sportról, életmódról, étkezésről és megjelenésről – tehát mindegyiket fontosnak tartja, addig a többi játékosról már másként, inkább ezek ellenkezőjeként gondol.

Mindezek alapján pedig még azt is megállapították, hogy a vizsgált csoportok igen hasonlóan vélekednek a játékosokról, a gyakorlatban viszont nem élnek túlzottan eltérően egymástól. Továbbá az alkalmi játékosok többsége a 40+ korosztályból kerül ki – 18-29: 28%, 30-39: 33%, 40+: 39%, ezzel szemben az aktív gamerek aránya sokkal jobban eloszlik – 18-29: 37%, 30-39: 31%, 40+: 32%.

Forrás: 24.hu, Index

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×