Jó, az túlzás, hogy kalandok nélkül, de itt tényleg sokkal fontosabb a karaktered kifejlesztése, mint a vele való játék.

A Hősök útja extrája, bárhogy is húzzuk föl a karakterünk kártyáit, mindig valami többé-kevésbé értelmes történet kerekedik ki belőle. Ugyanis a játékban az a cél, hogy összerakjuk a fantasy-karakterünket, nem az, hogy használjuk. Az ötlet persze nem új, elvégre nincs új a nap alatt, a 2016-ban megjelent Roll Player is ilyesmi, annyi végül is jelentősnek mondható különbséggel, hogy ott a hangsúly a karaktereik statisztikát kimaxoló és optimalizáló D&D-játékosok kiparodizálásán van.

Minden játékosnak van egy karaktere és három véletlenszerűen kiválasztott kártyája. Ezek lesznek a történetének a gerince (eredet, motiváció, végzet), és persze ezek adják ki az induló képességeit és a játék végi célokat is. Aztán ezekhez válogatunk össze kilenc kártyát a közös készletből.

Ezek megszerzéséhez valamilyen feltételnek kell eleget tenni vagy helyt kell állni egy próbatételen, amit ún. rúnavetéssel tehetjük meg. Ahogy megy előre a játék, úgy válnak az értékesebb lapok egyre nehezebbé, de mi magunk is erősödünk azzal, hogy a megszerzett lapok extra rúnákat adnak a készletünkhöz.

A Hősök útja azért meg tud ragadni, már csak a látványvilágával is. Több mint 130 óriási kártyát tettek bele, mind-mind egyedi illusztrációval készült. Ezek mellett persze a mechanikailag fontos információk eltörpülnek, de például a rúnákat eldobni és kibogarászni sokkal izgalmasabb, mintha simán kockával tennénk ezt – ráadásul a tematikához is jól passzol.

Folytatás a Tarsasjatekok.com-on

 

Hamarosan eredményt hirdetünk:

Keressük 2020 legjobb társasjátékát – a szakértők megmondják

×