A Tencent által kiadott PUBG Mobile a világ egyik legsikeresebb mobiljátéka lett. Erről árulkodik a most elért mérföldkő is.

Amikor eredetileg a PUBG PC-n megjelent, hirtelen mindenki szerette volna kipróbálni. Megjelenésének évében a játék alapvetően meghatározta a videojáték-ipar haladását, hiszen a Battle Royale műfaj gyakorlatilag jött, látott, győzött. A siker után minden fejlesztőcsapat, minden kiadó battle royale játékokat kezdett gyártani, melyek közt vannak olyanok, melyek ma is meghatározzák a piacot. Mára kiderült, hogy a műfajt, sőt magát a PUBG-t nagyon jó ötlet volt mobilon is elérhetővé tenni, és talán pont azért, mert külön fejlődik, most hatalmas mérföldkövet érhetett el.

A PlayerUnknown Battlegrounds mobilváltozatát már egymilliárdan töltötték le 2018 óta, Kínán kívül.

Azt talán mindenki tudja, hogy a PUBG Mobile kiadója a kínai Tencent, ami Kínán kívül ér el hatalmas bevételeket a játékkal – írja a Reuters. Mostanra tehát a PUBG Mobile a világ egyik legtöbbet teltöltött játéka lett. A Sensor Tower becslései szerint ennél csak a Subway Surfers és a Candy Crush Saga teljesített jobban.

Sikere azért is lenyűgöző, mert rengeteg akadállyal nézett korábban szembe a mobilpiacon. Kínában az ország szigorú szabályai miatt a játék gyakorlatilag nem termel bevételt. A Tencent arra kényszerült, hogy az országban egy másik játékot vezessen be, a Game For Peace-t (más néven Peacekeeper Elite), amely „tisztelgés a kínai hadsereg előtt”. Közben Indiában és több más országban is több esetben betiltották, majd újra engedélyezték a játékot.

A sok-sok probléma ellenére ez lett most az első battle royale mobiljáték, mely elérte az 1 milliárdos letöltést.

Az egymilliárdos letöltési mérföldkővel együtt a Tencent online játékokból származó bevételei 2020-ban 29 százalékkal nőttek, évi 6 milliárd dollárra. A PUBG Mobile tehát igen nagy sikert ért el a mobilpiacon, miközben már bejelentették a PUBG Mobile folytatását is. A PUBG: New State valamikor az univerzum jövőjében játszódik, így nagyon valószínű, hogy modern fegyverekkel is lőhetünk majd benne.

Szerinted lesz olyan sikeres a PUBG Mobile 2, mint az első rész volt?

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

×