Egy brit autókereskedést is megihletett a Cyberpunk, akik elképzelték, hogy hogyan néznének ki valódi járgányok Nigh City utcáin.

Megannyi dolog miatt érheti kőkemény kritika a Cyberpunk 2077-et, de a művészi, dizájneri részén nagyon nehezen találnánk csak fogást. A CD Projekt RED fejlesztői ezen a területen verhetetlenek, jól látszik ez az épületeken, tárgyakon és a modern világban játszódó nyílt világú játékok egyik fontos elemén, a járműveken is.

Ez utóbbiak méghozzá olyan műgonddal lettek megalkotva, hogy még az egyik legnagyobb és legrégebbi brit autókereskedelmi láncot, a Bristol Street Motors munkatársait is megihlették. A dolog aztán odáig jutott, hogy pár létező (és velük szorosabb partnerségben álló) autómárkákat képzeltek el a Cyberpunk világában, olyanokat mint a Mini Cooper, az Audi, de még az ikonikus londoni emeletes busz is kapott egy disztópikus variánst.

1. Ford Fiesta

A Ford Fiesta egy mondhatni népszerű modell, és nem csak Angliában. Az első modell még 1976-ban jelent meg, kelendő is volt, ezért a jövője mondhatni betonba íródott. A jelenlegi modell egyébként sem fest rosszul, de a „cyberpunkosított” verziója egyenesen pazar. Kicsit Halálos Iramban, kicsit Taxi, de nagyon CP2077.

2. MINI Cooper

Ha lenne MINI a Cyberpunkban, akkor én egészen biztosan csak azt használnám. Sportos is, elegáns is, Cyberpunkos is. Itt is inkább versenyautó jellege van, de olyan mutatós, hogy bármit megbocsáthatunk neki.

3. Range Rover Evoque

A Jaguar luxus terepjáróját 2011-től csodálhatjuk az utakon, igaz, akkoriban több kritika is érte a kinézetét. Azóta a luxijárgány igen sokat csiszolódott, 2018-ban pedig kigurult a második generáció is, ami minden téren egy szörnyeteg.

Nos, azért a Cyberpunk változat elé sem ugranék, ami viszont különösen érdekes, hogy hiába a sufnituning, valahogy még az irkafirkák ellenére is hanyagul elegáns.

4. Audi R8

Az R8-al pillanatok alatt átvághatjuk magunkat a Night City-nek nevezett vasbetondzsungelen, hála a V10-es motornak, ami a motorháztető alatt dorombol. Ha tippelnem kéne, akkor ezt a kocsit a Corpoktól lophatták, más módon ugyanis nem kerülhetett az utcakölykök kezére.

5. Az ikonikus londoni busz

London városával abszolút összeforrott emeletes járgány, ami már 1907 óta járja az angol főváros utcáit. Nos, 170 év alatt volt ideje neonnal feldíszítenie magát, míg az elülső járatjelző táblát holografikusra cserélni. Kicsit mintha a Watch Dogs Legion-ból gurult volna Nighty City-be – de vajon van megállója az Arasaka toronynál?

6. Tesla Cybertruck

Nyilván itt van a Cybertruck, a Bristol Street Motors pedig még egy rendkívül vicces trollkodást is elrejtett az egyébként tök jól festó CP2077 verzión. Emlékeztek még a futurisztikus jármű bemutatójára, amikor Elon Musk azzal menőzött, hogy milyen mértékben törhetetlen a Cybertruck ablaka, aztán mikor megpróbálta demózni, azonnal be is tört?

Nos, ez 2077-ben biztosan a múlté, hiszen a kreatív tervezők vaslapokkal fedték le az ablakait.

Neked melyik Night City-re szabott verzió tetszik a legjobban?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

 

×