19 hosszú és gyönyörű év után nyugdíjba küldi az Xbox Live brandet a Microsoft.

Aki kicsit is aktívabban követi mostanság az Xbox körüli híreket, híreszteléseket, az bizonyosan hallott arról a megalapozott pletykáról, mely szerint a Microsoft hamarosan elbúcsúztatja a 19 éves, megannyi gyönyörű emléket adó Xbox Live-ot.

Elsősorban persze nem a rendszer megszűnését kell érteni ezalatt, csupán a Live brandingjét, amit hamarosan más néven kell majd keresnünk.

A mai napon pedig mindez hivatalossá is vált, a Microsoft bejelentette, hogy valóban búcsúzik az Xbox Live, ami helyét nemsokára az Xbox network veszi át.

De mit is jelent ez a gyakorlatban?

Kép

Kép: Tom Warren – Twitter

A Microsoft szóvivője azt mondta a The Verge-nek, hogy a Live Gold modellt nem érinti a változtatás, (egyelőre legalábbis) így a játékosok továbbra is zavartalanul előfizethetnek rá, és az ingyenes játékokat is tovább osztogatják majd mellé. Nem kell tehát megijedni, nem lesz teljesen ingyenes az online gaming.

Viszont olyan játékokkal, melyek ingyenesen és online játszhatóak (Fortnite, Warzone stb.), azokkal bármiféle előfizetés nélkül játszhatunk – ezt egyébként azután árulták el, hogy januárban egyetlen nap alatt visszatáncoltak a Gold előfizetés drágításától.

A Microsoft szerint erre a lépésre azért volt szükség, hogy könnyebben megkülönböztethessük a szolgáltatásokat és előfizetéseket, illetve magát a – részben ingyenessé váló – online rendszert egymástól. 

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×