Annak érdekében, hogy minden Youtube tartalom valóban jogtiszta legyen, a platform új feltöltési funkciót vezet be, aminek örülhetnek a tartalomgyártók.

Azok, akik nem csak egyszerű felhasználóként, hanem tartalomgyártóként is használják a Youtube-ot, valószínűleg tudják, hogy milyen szinten változtak a lehetőséget az elmúlt években. A Youtube ugyanis gőzerővel igyekszik írtani a jogdíjas tartalmakat, ami igen megnehezíti a kreatív elmék dolgát. Ma már egy egyszerű zenei bejátszás miatt letilthat a Youtube, ami miatt azt gondolom rengeteg kreatív megoldástól esnek el a videókészítők. Ugyanakkor jól tudjuk, hogy a Youtube és a Youtube tartalomgyártás a pénzről, a hirdetésekről és a bevételszerzésről is szól. Így most a Youtube egy új funkciót vezet be, aminek talán mindenki örül majd.

A Checks nevű rendszer lehetővé teszi, hogy már a videó feltöltésének befejezése előtt értesüljünk a szerzői jogi követelésekről.

Eddig ugye úgy működött a rendszer, hogy ha valaki feltölt egy videót, akkor a feltöltés után a Youtube algoritmusa ellenőrizte a tartalmat. Ezután értesítést kaptunk arról, hogy jogdíjas, vagy kéretlen tartalom szerepel benne. Ezután vagy tiltotta a videót, vagy eldönthettük, hogy mi legyen vele: töröljük, átalakítjuk stb.

 

Az új Cheks rendszer viszont lehetőséget teremt arra, hogy ezekről már a videó feltöltése közben, annak befejezése előtt értesüljünk, így nem kell végigvárni a feltöltést. Már közben kiderül minden probléma, és gyorsan orvosolhatjuk is azt.

Ha valaki már a feltöltés közben nem érzi jogosnak a szerzői jogi követelést, már azelőtt kérhet felülvizsgálást, hogy az adott tartalom megjelenne. Ez azt jelenti, hogy a megjelenéskor már semmilyen váraltan probléma nem érheti a felhasználót, és már a videó megjelenések első percétől pénzt lehet vele keresni. A funkciót a Youtube február vége óta fokozatosan vezeti be.

Szerinted jó ötlet az új funkció?

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×