Így talán az ára sem száll majd el annyira.

2021. március 14, a videókártyahiány továbbbra is tombol, hiszen az Ethereum és a Bitcoin is nem látott magaslatokhoz ért. A kriptovaluták népszerűségével a videókártyák iránt is alaposan megnőtt a kereslet, ám a bányászok nem 1-2 kártyát vásárolnak, mint az átlagos gamerek, így hamar hiány ütötte fel a fejét,

aminek most egy reménysugaraként érkezett a Radeon RX 6700 XT, ami a kriptobányászok legnépszerűbb blogjában alapos szemrehányást kapott, ugyanis még az elődjénél is gyengébbre sikerült, legalábbis bányászati szempontból.

A Cryptomining Blog cikke szerint az Ethereum bányászoknak nem érdemes átállniuk a nemrég bejelentett RX 6700 XT-re, az ugyanis csupán 43 MH/s hash rate-tel rendelkezik, amíg az RX 5700 XT 54,3 MH/s-os eredménnyel büszkélkedett.

Az RX 6700 XT bányászsebességéről korábban a TweakTown is beszámolt, akik hasonlóképp gyenge mutatókról beszéltek. A tesztben csupán 40 MH/s-os sebességről írtak, ami a Cryptomining Blog eredményeinél is gyengébb. Öröm az ürömben, hogy ennek hatására valószínűleg a bányászok kevésbé fogják keresni a kártyákat, ami jó hír lehet a gamereknek, akik középkategóriás kártyára vadásznak, nem csillagászati árakon.

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

×