Valaki, vagy valakik azt kezdték el terjeszteni, hogy pár nappal ezelőtt meghalt Elon Musk.

A napokban kezdett el terjedni az az álhír, miszerint a Tesla legelső embere, Elon Musk egy tragikus üzemi baleset következtében 49 évesen elhunyt.

Az álhírt előbb Twitteren, a #RIPELON címkével kezdték el terjeszteni, majd pár hírportál is átvette (Fox).

Mindezek után a Tesla befektetőinek egy köremailt is szétküldtek, melyben tudatják a vállalat vezetőjének hirtelen bekövetkezett halálát, és mihamarabb új embert állítanak a cég élére, mivel nem maradhat üresen Musk rendkívül fontos megüresedett pozíciója.

Kép: Snopes

Persze már az is gyanakvásra adhat okot, hogy az üzenetet a Tesla PR csapata küldte, valószínűleg a múltból, azt ugyanis Musk már pár évvel ezelőtt megszüntette.

Azt ugyan nem tudni, hogy kik és miért kezdték el terjeszteni a Tesla vezér halálának hírét, mindenesetre a Snopes portál megjegyzi, hogy pont azután vette kezdetét a híresztelés, miután Ron Baron 1,8 milliárd dollár értékű részvényeitől megvált. Ez nyilván nem tett jót a Tesla árfolyamának, és vélhetőleg (vásárlási szándékból) ezzel akarták még lejjebb nyomni. Biztosat persze nem tudunk.

Az viszont tény, hogy Elon Musk él és virul – bár való igaz, hogy március 8. óta nem posztolt Twitteren (de tegnap retweetelt).

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859
 

 

×