Pont került a Microsoft – Bethesda felvásárlás végére, aminek margóján bejelentették, hogy lesznek Xbox-exkluzív játékok.

A tavalyi éve egyik, ha épp nem a legnagyobb videojátékipari történése az volt, mikor a Microsoft bejelentette, hogy 7,5 milliárd dollár fejében szőröstül-bőröstül bepuszilják a ZeniMax Médiát, vele együtt pedig a legendás Bethesdát.

Az ilyen óriási adás-vételek esetében azért nem úgy működnek a dolgok, mint a sarki Sparban, ezért teljes gazdasági és jogi átvilágításon kell átesniük ahhoz, hogy véglegesítsék az ügyletet. Ebbe pedig ezalatt a pár hónap alatt bárki bele kotnyelesked, amit egyébként páran meg is próbáltak, de láthatólag eredménytelenül.

Az EU rábólintásával ugyanis tegnap pont került az akvizíció végére: a Bethesda már végérvényesen is a Microsoft családját, az Xbox Games Studios-t erősíti.

Jönnek az Xbox-exkluzívok

 

A tegnapi nap margóján Phil Spencer még megjegyezte, hogy a jövőben bizony számíthatunk a Bethesda istállójából kiszállni Xbox és PC exkluzív anyagokat.

Könnyen meglehet hát, hogy olyan sorozatok következő darabjai, mint a Doom, a Wolfenstein, a Prey, a Dishonored, az Evil Within, a Fallout, vagy a The Elder Scrolls PlayStation konzolokra egyáltalán nem jelenik már meg.

Persze sokkalta valószínűbb az a forgatókönyv, miszerint az Xbox időleges exkluzivitást fog élvezni, ahogyan plusz tartalmak is oda érkeznek majd elsősorban, de a megjelenéskor azonnal Game Pass-ba való bekerülésük mellett sem mehetünk el szó nélkül.

Mindez csak a Microsofton és Phil Spenceren múlik. Jelenleg ugyanis olyan ütőkártya van a kezükben, amit rajtuk kívül egyetlen iparági szereplő sem mondhat el magáról; tegnap óta ugyanis már 23 belsős stúdió áll készen Xbox játékok fejlesztésére – ezzel szemben a Sony 13 saját csapatával. Ha ezt sem tudja kamatoztatni a Microsoft, akkor semmit.

Borítókép: The Direct

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×