Egy csapat teljesen szétszedte a PlayStation 5-öt, és teljesen más módszer mentén újraalkották azt.

Mikor a Sony lerántotta végre a leplet a a következő (vagyis már a jelenlegi) generációs PlayStation 5-ről, sokan nem nagyon tudták, hogy mit is láttak. A PS5 kinézete bizony nagyon megosztó lett, de kár ezen sokáig rágógumizni, hiszen abszolút ízlés diktálta dolog ez, meg hát pár év múlva amúgy is jön valami karcsúsított, átszabott modell.

Ami viszont tény, hogy minden idők egyik legméretesebb darabja, de hogy a legmagasabb az fix.

A gigantikus méretét a hűtése indokolja, mivel a felhőkarcolóra hajazó gép tetején kvázi csak a 120mm-es ventilátor terpeszkedik – ez áramoltatja körbe-körbe a hűs tavaszi szellőt a masinérián. Mindezen felül persze ott van még a hőcsöves hűtőborda, illetve a forradalmi folyékony fém hűtési technológiája is, bár ez utóbbi nem okoz jelentős méretbeli növekedést.

De mi lenne, ha alapvetően nem lég, hanem vízhűtéses lenne a PS5?

Így néz ki a világ első vízhűtéses costume PS5-je | Kép: Guru3D

Ezzel a gondolattal játszott el egy technológiai modder csapat, a koreai Modding Cafe, akik a PS5-öt darabjaira szedve alkották az újra – már az új vízhűtéses megoldás köré tervezve a kinézetét is.

A srácok, alapvetően egy Mini-ITX házat használtak fel hozzá, amitől még az eredetinél is futurisztikusabb kinézete lett. A konzol maga egyébként tökéletesen működőképes, sőt, valamivel még alacsonyabb is lett, de ennek az ára az oldalsó irányú terebélyesedés lett.

 

Ha érdekel, akkor a csapat Youtube csatornáján megnézhetitek a teljes tervezési és elkészülési folyamatot is.

Hogy tetszik ez a fajta PS5? Jobb mint az eredeti?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×