A klasszikus, 1980-as évekbeli Commodore 64 videojáték meglepő módon 33 év után felkerült a Steam kínálatába.

Akinek volt, valószínűleg imádta és a mai napig mosolyogva gondol rá. Igen, a jó öreg Commodore 64-ről beszélek, ami sokak számára az első találkozás volt a videojátékokkal. Nos, most egy régi-régi játék, ami talán már szinte feledésbe merült, felkerült a Steam kínálatába.

A MicroProse Soccer, mely egy egyszerű, ugyanakkor meglepően mély futballjáték, most bárki számára elérhető.

A Commodore 64 egyébként 1982-ben jelent meg, a konzol pedig igen nagy siker volt a maga korában. Akkor még több mint 500 dollárt kellett érte kifizetni. Becslések szerint a konzolból 17-30 millió darabot adtak el. Az olyan játékok, mint az 1988-as MicroProse Soccer, profitáltak a sikerből.

https://www.youtube.com/watch?v=t0UYZDu6OFw&ab_channel=UpcomingGames

 

Ráadásul úgy tűnik, hogy annak ellenére, hogy a technika mára idejétmúltnak tekinthető, egy játék még most is kitart. Az eredetileg Keith Van Eron Pro Soccer néven megjelent MicroProse Soccer lehet, hogy nem az első, amelyet minden idők legjobb focis játékai között emlegetnek, de valójában korát megelőző funkciókkal rendelkezett. Azok a játékosok, akik ma letöltik a játékot a Steamem, játékos vagy gép ellen is játszhatnak, sőt Világkupán is részt lehet venni. 29 különböző csapat közül lehet választani, és replay funkció is van.

A MicroProse Soccer már elérhető a Steamen, most 3,81 euróért, ami nagyjából 1300 forint.

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×