Egy Kínában élő bácsi annyira gamer lett, hogy már több mint 300 játékot vitt végig egyedül.

A videojáték-ipar elképesztő növekedése ellenére vannak még néhányan, akik úgy gondolják, hogy a játék gyerekeknek való és gyerekes. A videojátékok azonban egyre inkább szélesebb körben vállnak olyan szórakoztató eszközzé, amelyet minden korosztály együtt élvezhet. Ott van például az Xbox Beyond Generations, amelynek célja a régi és a fiatal gamerek közös játékra ösztönzése. Persze láttunk már idős gamereket, a gamer nagymamákat például mindenki nagyon szereti. Most egy kínai gamer nagypapát mutatott be az SCMP.

Yang Binglin, egy 86 éves kínai nagyapa nagyon kedveli a videojátékokat.

Miután az unokák megismertették nagypapájukat a játékokat, azóta nem is igazán tudja letenni. Olyan hobbivá vált a bácsinál, hogy egyedül és másokkal is szívesen játszik együtt. Yang Banglinről nemrég a South China Morning Post készített egy videót, amiben elmondja, hogy már több mint 300 játékot játszott végig egyedül. Ezek között van a Red Dead Redemption 2, a Ghost of Tsushima és a Cyberpunk 2077.

 

Yang Binglin egyébként mérnökként dolgozott, de mindig is érdeklődött a technika iránt. Először az unokájával kezdett játékokat játszani, aztán mindenféle stílus elkezdte érdekelni. Kedvenc videojáték-műfaja a horror. Elmondása szerint a játék sok inspirációt ad neki, amelyet a mindennapi életében alkalmaz. Jegyzeteket készít, sőt még hosszas kritikákat is írt olyan játékokról, mint a God of War 3.

Unokája 2018-ban kezdte el megosztani játékvideóit online, így már több mint 200 000 követőt szerzett. Yang, ameddig csak teheti továbbra is játszani fog. Ebből is látszik, hogy a videojáték olyan dolog, amit minden korosztály élvezni tud. Reméljük, egyszer mindenki számára elfogadott lesz, és nem nevezik majd gyerekesnek azt, aki játszik.

Vajon te is ilyen gamer nagypapa leszel?

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×