A Nemzetközi nőnap alkalmából köszöntjük a hölgyeket, természetesen azokat is, akik erős karakterként jelennek meg a videojátékokban, a játékosok ellenségeként.

Bizony vannak olyan játékok, melyekben a nőknek már igen komoly szerepe van, nem egy játékban pedig a nők még a férfiakon is túltesznek bátorságban, harciasságban, kitartásban és erőben. Persze a játékokban szerepelnek olyan hölgyek is, akik nem a játékosok oldalán állnak, hanem az ellenség, a rosszfiú (rosszlány) szerepében tetszelegnek. Most olyan karaktereket gyűjtöttünk össze videojátékokból, akik nagyon kemények, de tulajdonképpen gonosznak számítanak a történetben. Természetesen a lista szubjektív, így biztosak vagyunk benne, hogy ki tudjátok egészíteni, vagy meg tudjátok cáfolni. Bátran tegyétek meg a kommentekben!

Íme, a legkeményebb női gonosztevők a videojátékokban.

RISE OF THE TOMB RAIDER – Ana

Ana nem biztos, hogy a Tomb Raider sorozat legrosszabb gonosztevője, a tökéletes manipulációi miatt került fel erre a listára. Ana a Trinity-nek, Croft esküdt ellenségének volt a vezető ügynöke és kémje, aki azt a feladatot kapta, hogy közel kerüljön Lara apjához. Aztán olyan közel került hozzá, hogy később össze is jött Lord Crofttal. Az évek során Ana egyfajta anyafigurává vált a fiatal Lara Croft számára.

Aztán Lord Croft tudomást szerzett Ana szándékairól, és ennek eredményeként Anát a Trinity High Council vezetője, Pedro Dominguez arra utasította, hogy ölje meg Lara apját. Ana erre nem volt képes, ezért valaki más kapott erre parancsot. Ana később rákos lett, életét pedig úgy próbálja megmenteni, hogy felkutatja az örök élet forrását. A Trinity azonban nem találja meg a forrás helyét, Ana így manipulálja Larát. Persze motivációi miatt nem a leggonoszabb karakter a játékokban, de az, hogy folyamatosan képes másokat manipulálni és így élni egy életet, mindenképp badass karakterré teszi.

ALMA (F.E.A.R)

Alma az egyik legikonikusabb és legfélelmetesebb ellenség a videojátékok világában. A F.E.A.R sorozatban elkövetett szörnyű cselekedete: kegyetlen kínzás.

Almának tipikus hosszú fekete haja van, ami a japán városi legendákat idézi (pl. Kör, Átok). Alma nemcsak a játékost terrorizálja, hanem minden NPC-t is. Telekinetikus erejével megégeti áldozatainak húsát, és természetfeletti képességével pontosan tudja, mikor kell a játékost a megijeszteni. Alma kegyetlen kísérletek áldozata lett, de ettől függetlenül: minden idők leghalálosabb és legfélelmetesebb gonoszai közé tartozik.

THE BOSS (METAL GEAR SOLID 3)

Leegyszerűsítve: Snake bármit megtenne a Bossért. The Boss tulajdonképpen Snake-t mentora, ő képezte ki legendás katonává. A Metal Gear Solid 3 végére azonban igazi nagy csalódás a játékosoknak, hiszen a főhősünk ellen fordul. Az biztos, hogy ebben a játékban igen érdekes kapcsolat van a karakterek között, ami miatt mindenképp felkerült The Boss a listára.

MARGUERITE BAKER (RESIDENT EVIL 7)

Számos gonosz női karaktert lehetett volna kiemelni a Resident Evil sorozatból, aki szeretett manipulálni és gonoszkodni. Marguerite Baker cselekedetei viszont abból a szempontból érdekesek, hogy önhibáján kívül lett ilyen. Nem beszélve a rettenetesen félelmetes külsőről. Bár a Baker család igen gonosz volt a játékban, valójában nagyon tragikus, ami ezzel a családdal történt. Marguerite Baker azonban mindenkire ráhozta a frászt, még most is kiráz a hideg tőle.

Abby Anderson – The Last of Us 2

Abby talán azért kerül fel a listára, mert ő valóban olyan nő, akivel nem szeretnél a való életben szembe kerülni. Ugyanakkor a történetalkotás szempontjából nagyon érdekes személy. Ő ugyanis bár a játék főellensége, a játékos őt irányítva megismeri a történetét és motivációját. A The Last of Us 2 egyik legzseniálisabb aspektusa, hogy valójában nincsenek jók és rosszak. Nézőpontok, élethelyzetek vannak, mindenkinek megvan a saját, teljesen érthető motivációja.

Spoiler: Abby azonban megölte az első rész főhősét, ami miatt joggal került fel erre a listára. A legtöbb rajongó még mindig haragszik emiatt a döntés miatt. Arról nem is beszélve, hogy eléggé kigyúrta magát a lány, szóval nem szívesen küzdenék meg vele a való életben.

Biztosak vagyunk benne, hogy végtelenségig lehetne sorolni az erős nők listáját, melyek ellenségként jelentek meg a videojátékokban. Remélem megértitek, hogy nem minden ilyen karaktert sorolunk fel itt. Célunk inkább az, hogy a nemzetközi nőnap alkalmából felhívjuk a figyelmet ezekre a nőkre is, akiket amúgy hajlamosak vagyunk ilyenkor elfelejteni.

A feladat most az, hogy egészítsétek ki a listát azokkal a női karakterekkel, akiket ti rátennétek erre a listára.

Kellemes Nőnapot mindenkinek!

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×