Az egyik legnépszerűbb battle royale-t fejlesztő vállalat családjába fogadott még egy ismert battle royale játékot, és annak fejlesztőjét.

Néhány évvel ezelőtt elindult a nagy battle royale láz, amikor minden videojáték-fejlesztő úgy gondolta: akkor ér valamit a játékuk, ha van benne battle royale. Bár talán a játékiparban ez a nagy BR hype kezd alábbhagyni, a műfaj maga még mindig nagyon népszerű. A legtöbbet játszott játékokok sorában pedig egyértelműen kiemelt helyen szerepel a Fortnite. Ahogy teltek az évek, több játékfejlesztő is alkotott különleges és sokak számára szórakoztató BR játékokat. Egyik közülük a Fall Guys, ami nagy sikereket ért el a megjelenéskor. Ebből a sikerből persze az Epic Games nem szeretne kimaradni.

A Fortnite kiadója, az Epic Games felvásárolta a Mediatonicot, a Fall Guys fejlesztőjét.

A Mediatonic tavaly nyáron megjelent játéka megjelenésekor uralta a Twitchet, sőt több millió példányban kelt már el.

„Ez hatalmas győzelem a Fall Guys számára. A Fall Guys augusztusi berobbanása óta mindent beleadtunk, és a csapat 35-ről 150+ főre nőtt. Még sokkal több mindent szeretnénk nyújtani a játékosok számára”írta a Mediatonic.

A cég szerint az Epic Games-hez való csatlakozás „felgyorsítja a játék fejlesztését, egyre több emberhez juthat el a cím, miközben továbbra is támogatni tudják a közösséget”.

A Fall Guys jelenleg arra készül, hogy megjelenjen Xbox-on és Nintendo Switch-en idén nyáron, hogy szélesebb réteg számára is elérhetővé váljon. A felvásárlás azonban még a mobilos megjelenést is felgyorsíthatja.

„A Fortnite és a Rocket League már rengeteg olyan funkcióval rendelkezik, amelyet szívesen bevezetnénk a Fall Guys-ba is. Felhasználói rendszer, cross-play, squad vs squad módok stb. Keményen fogunk dolgozni ezeken a funkciókon – mondta a Mediatonic.

Az Epic az elmúlt években több vállalatot is felvásárolt, például 2019-ben a Rocket League fejlesztőjét, a Psyonix-ot. A játék aztán ingyenesen játszható lett.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×