A tegnap esti bejelentés után nyugodtan állíthatjuk, hogy valami nagyon izgalmas dolog vár ránk.

A tegnapi nap folyamán, késő este érkezett meg Hideaki Nishino bejelentése, melyben elárulja, hogy a négy évvel ezelőtt debütált PlayStation VR egy továbbfejlesztett/javított változata érkezik hamarosan a konzolkedvelő közösséghez.

“Örömmel osztom meg, hogy a következő generációs VR rendszerünk a PlayStation 5-re érkezik, amely a teljesítmény és az interaktivitás drámai ugrásaival teszi majd lehetővé a legfelsőbb szórakozási élmény lehetőségét. A játékosok még intenzívebb érzéseket tapasztalhatnak majd meg, és még jobban elmerülhetnek játékvilágokban, amint felveszik az új headsetet” – írta Nishino.

Elmondása szerint sok újdonságra számíthatunk, mely szabadalmak még alkotás alatt állnak.

“Az egyik újítás, amiért különösen izgatottak vagyunk, az új VR vezérlőnk, amely beépíti a DualSense vezeték nélküli vezérlő néhány kulcsfontosságú tulajdonságát az eszközbe, ezzel a nagyobb ergonómiára összpontosítva” – tette hozzá. Ezzel együtt az is kiderült, hogy idén sajnos már biztosan nem élvezhetjük az új technológiát.

„Az új VR rendszerünk még mindig nagyon sok fejlesztés előtt áll, így 2021-ben nem fog megérkezni. De szerettük volna ezt a korai információt átadni rajongóinknak, mivel a fejlesztői közösség új világok létrehozásán kezdett dolgozni” – zárja mondandóját a következő nagy dobásukkal kapcsolatban.

Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mitől lesz majd annyira extra az új VR rendszer, de valamiért úgy érezzük, hogy megéri türelmesnek lenni, hiszen valami igazán érdekes dolog lehet a láthatáron…

×