Dagobert bácsi kedveli ezt.

A SteamAnalyst oldalán játékokra lebontva láthatjuk azon felhasználók listáját, akik a legértékesebb raktárakkal rendelkeznek. Nincs ez másképp a CS:GO-val sem, ahol az évek során többen is komoly kollekcióra tettek szert. Ennek számos oka lehet: vannak, akik fogadásból vagy tradelésből gazdagodtak meg, akadnak, akik befektetés gyanánt vásárolnak skineket, de olyanokról is tudunk, akik pusztán tehetősségükből vagy szórakozásból eredően gyűjtögetnek.

Lássuk tehát a tíz legértékesebb CS:GO raktárat!

A tízes lista

Először is fontos leszögezni, hogy a SteamAnalyst mi alapján állítja össze a listát. Egyrészt a felhasználónak össze kell kötnie a Steam profilját az oldallal, továbbá a raktárának publikusnak kell lennie. Emellett érdemes még egyszer kihangsúlyozni, hogy most csak a CS:GO raktárakkal foglalkozunk, de az oldalnak van külön listája a Team Fortress 2-es, a PUBG-s és a Dota 2-es felhasználóknak is – csak hogy néhány példát említsek. Természetesen így nem kapunk teljesen reális képet a világ összes CS:GO gyűjtőjéről, de ennél reprezentatívabb, automatikusan frissülő lista nincsen, így mi is csak erre tudunk támaszkodni.

1. pETR – $203,417
2. gui4tw – $202,845
3. Senpai Chckeeey – $187,545
4. init m8? – $173,496
5. drippy appa – $157,641
6. 小萌新茶 (Komoe Shincha) – $147,672
7. b0y_vjp_pr0-1999 – $129,195
8. 小白杂货铺小心 (Small white grocery store) – $125,802
9. FIRETRUMP – $117,570
10. シモロ (Simoro) – $117,456

Az értékek a Steam-es árak alapján kerültek kiszámításra, de ez nem jelenti azt, hogy egy-egy raktár ne érhetne többet, vagy éppen kevesebbet. Az első helyen álló pETR az előbbi kategóriába tartozik, hiszen az egyik legismertebb adás-vételi oldalon, a BitSkins-en, közel 340 ezer dollárt (~100 millió forint) ér a gyűjteménye. Rajta kívül még a hatodik és a nyolcadik helyezett mondhatja el magáról, hogy harmadik félhez tartozó oldalon többet kapna a tárgyaiért, mint Steam-en.

Érdekesség, hogy GeRy, a népszerű magyar trader, a hetedik helyet foglalná el a listán, a maga 135 ezer dolláros CS:GO raktárával.

A legértékesebb raktár

Az elsőség tehát pETR nevéhez fűződik, bár érdemes hozzátenni, hogy február 22-i állapot szerint csak nagyjából 550 dollárral vezet a második helyezett gui4tw előtt. Ha viszont a már fentebb is említett BitSkins-es árakat vesszük figyelembe, akkor brutális a különbség, így több, mint 200 ezer dollárral vezet a pETR nevű felhasználó. Hozzáteszem, hogy más oldalak, így például a CS.MONEY és a CSGO Market is közel ugyanolyan értékeket mutat. Az éllovas pETR nem a titokzatos személyek közé tartozi: profiljából egész sok mindent megtudhatunk róla, ráadásul Twitteren is aktív.

A listavezető pETR legértékesebb tárgyai. (Forrás: SteamAnalyst)

A dán gyűjtő raktárában dominálnak a 2014-es katowicei Major versenyhez köthető holo matricák, amelyek értéke elképesztően magasra nőtt az elmúlt évek folyamán. Persze azért fegyverek is feltűnnek, így például AWP, AK-47 és M4A4/M4A1-S skineket is láthatunk, de temérdek borsos árú késsel is rendelkezik. Mind közül a legdrágább egy pazar, teljesen vörös színű M9 Bayonet | Doppler, Gyári új külsővel, Ruby kivitelben, egész pontosan 0.0389745496-os floattal. A késről fényképet ITT találtok, de 3D-ben is megtekinthető, EZEN a linken.

Neked melyik a kedvenc skined? Ha választhatnál egyetlen tárgyat, akkor melyiket szeretnéd megkapni? Írd meg nekünk kommentben!

×