A Lambda Wars végre kilép a béta szakaszból és rengeteg frissítés mellett hivatalosan is megjelenik, miután 2007-ben elkezdték fejleszteni.

Talán már alig emlékszünk arra, hogy a Half-Life a 2000-es években milyen hatással volt a játékosokra és a fejlesztőkre. Pedig a játék nem csak a közösséget mozgatta meg, hanem az alkotókat is, akik a Half-Life alapján rengeteg modot készítettek. Ezek a modok aztán saját életre keltek (ilyen a CS is), ám volt köztük egy, ami 13 éve beta formájában volt elérhető. Mostanáig.

A Lambda Wars mögött álló csapat bejelentette, hogy a Half-Life 2 RTS projekt elhagyta a bétát, és megjelenik.

 

Az indítás természetesen rengeteg újdonság is párosul, így ki ismeri és szereti a játékot, annak érdemes lesz ismét elindítani. Természetesen van egyjátékos mód, co-op, illetve multi is. A Lambda Wars során a műfajak megfelelően felülnézetből irányítjuk a csaták alakulását. A játékban két frakció csap össze, a Combine és a Rebels.

Maga a mod egyébként az Alien Swarm kódját vette alapul, a Source motorján létrehozott játékot pedig a Valve ingyen adta ki beta formában a Steam felhasználók számára 2010-ben. Egy Reddit bejegyzésben a Vortal Storm modcsapat elmondta:

„Az elmúlt 13 évben rengeteg fejlesztő dolgozott a játékon, akik jöttek-mentek, de a vezető programozók, akik elindították, most befejezték a projektet.”

Mindez bizonyítja, hogy a játékok iránti szenvedély bármire képes. Lehet, hogy egy rajongói projekt 13 évig készül, de megfelelő kitartással, és a játékok szeretetével bármire képesek a fejlesztők. A Lambda Wars hivatalos megjelenésére, teljes verziójára 13 évet kellett ugyan várni, de elkészült.

Reméljük, sok hasonló beta, early access játék fejlesztője is példát vesz a modcsapatról. Egyébként nemrég pont az early acces játékok volt a téma a Leet Youtube Podcast alatt.

 

 

×