Hamarosan már a levegőbe pötyögjük a pin kódot.

Japánban a koronavírus hatására úgy döntöttek, hogy alaposan megreformálják a hagyományos fizikai gombokkal és az érintőpanelekkel működő közhasználatú eszközöket. Az ötlet ugyan nem forradalmi, de rendkívül közel áll már a sci-fi könyvek, filmek és játékok által már megannyiszor vizionált holografikus technológiához.

Az ötlet valóssággá válásában nagy szerepe volt a koronavírus-járványnak, hiszen számos helyen láthatunk az érintéseket és lehetséges kontaktot leredukálandó figyelmeztetéseket. Ezek betartása a jelenleg is tartó járványhelyzetben különösen fontos, abban az esetben viszont nehézkes, ha mondjuk ATM-et, (Japánban közvécét), liftet vagy jegyautomatát használnánk.

Murakami Floating Pictogram Technology Holographic Buttons

A Marakami tech-vállalat új technológiájának köszönhetően jóformán egyikhez sem kellene többet fizikálisan hozzáérni.

A ‘Floating Pictogram Technology‘, vagy a ‘Floating Image Technology‘  vagyis a lebegő piktogram-kép technológia a valódi éritőpanel fölé vetíti a megnyomni kívánt gombokat, vagy képeket, amikre a levegőben bökve „távolról” érzékeli a mozdulatot, úgy pedig a bevitelt. Így teljesen elkerülve a valódi, fizikális érintkezést.

Murakami Floating Pictogram Technology Holographic ButtonsMurakami Floating Pictogram Technology Holographic Buttons

Az Marakami technológiáját szélesebb körben nagy valószínűséggel először Japán városokban fogják elkezdeni használni, de sokan már most olyan alternatív felhasználási módokat vizionálnak bele, mint a konyhai gépekbe való beszerelés. Jelenleg még csak tesztfázisban tart a projekt (elektromos működtetésű WC-ken), leghamarabb pedig 2022-ben dobhatják piacra.

Az érintésmentes holografikus technológiával egyébként már más cégek is kísérleteznek, köztük is élen a Neonode svéd-amerikai vállalattal, ami tavaly mutatta be a Holo Industries-el közös megoldását, de ez egyelőre nem terjedt el igazán.

 

Forrás: soranews24, Jref, Techeblog, edn,

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×