A Clock Tuner for Ryzen segédprogram aprólékos beállítási lehetőségei és a beépített benchmark segítik a Ryzen túlhajtását.

Yuri ‘1usmus’ Bubliy, a Clock Tuner for Ryzen eszköz készítője tegnap bejelentette a szoftver új frissítését, mellyel egy új, fejlettebb tuningolási profil is érkezik. A szoftver 2.1-es verziójában egy speciális  „PX Profile” kap helyet, amelyet a játékok, benchmarkok és egyéb terhelések (tehát alapvetően minden) legjobb megoldásaként írnak le.

 

Az erre a bejelentésre készített prezentációból kiderült, hogy ezt a profilt gyakorlatilag nem befolyásolja „semmilyen jellegű” behatás. Így nem szabad figyelembe venni az EDC fojtását vagy az egyéb hőmérsékleti korlátozásokat. Érdekes módon a profil az alapértelmezetthez képest alacsonyabb feszültséget fog ajánlani.

A CTR projekt célja, hogy segítse az AMD Ryzen CPU-tulajdonosokat, hogy teljes mértékben kihasználhassák processzoruk előnyeit. Manapság a CPU-kat már gyárilag gondosan felhúzzák, így a további kézi túlhúzás esetleges nyeresége sok időt és türelmet igényel. A CTR szoftver célja ennek a folyamatnak az automatizálása.

A legújabb 2.0 verzió sok előre definiált profilt hoz létre, amelyeknek köszönhetően a beállítási profil gyorsabb, mint stabilabb lesz. A fejlesztő azt állítja, hogy a PX profil még fejlesztés alatt áll, így a megjelenés előtt változhat.

A Clock Tuner for Ryzen 2.1 szoftver megjelenését tavaszra várhatjuk.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×