A mérések ezt igazolják, ám valószínűleg szoftveres oldalon kell keresnünk az okokat.

Frankie Tech már nem először veti górcső alá a legújabb telefonokat egy-egy „AnTuTu thotthling test” keretein belül. Ezekkel a tesztekkel azt vizsgálja, hogy több futtatás után, melyik telefon mennyire melegedik és ezáltal mennyit vesz vissza a teljesítményéből. Ez még nem is hangzik olyan izgalmasan, de a legutóbbi részben a Xiaomi 11-et nem más modellekkel, hanem a kínai piacra szánt testvérével hasonlította össze.

 

Fontos leszögezni, hogy a két variáns között papíron nincs különbség. A Samsung hajlamos eltérő processzorokkal is szállítani telefonokat a különböző régiókba, de itt mindkét modellben egy Snapdragon 888 duruzsolt.

~25000-30000 pont eltérés

Papíron az operációs rendszer is megegyezik, hiszen mindegyik a MIUI 12-vel felvértezett Androidott futtatta. A kínai változatból azonban hiányzik Google Mobile Services (GMS). Átlagban 25-30000 ponttal többet vert körönként a globális változatra a keleti társa.

A kínai variáns nagy eséllyel hozzáférhet olyan optimalizációhoz melyeket a többi régió nem kap meg. Nem lenne meglepő, hiszen a hamarosan érkező MIUI 12.5 is kevesebb újdonságot tartogat a globális példányoknak, mint a helyi készülékeknek.

Persze ilyen nagyságrendben a fenti -eltérő- pontmennyiség elhanyagolható, nem fog feltűnni a mindennapok során. Ennek ellenére nem lenne rossz, ha egy adott modell régiótól függetlenül mindenhol ugyanarra a teljesítményre lenne képes.

 

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×