És nem csak annyi, hogy nem piszkál többé a párod, amiért nem írsz vissza.

Rengeteg jótékony hatása lehet annak, ha a pároddal együtt játszol, hiszen számos olyan interakciót és egyéb képességek megmozgatását igényli a dolog, amiket első körben nem is gondolnánk.

Vegyük például a multiplayer gameket, ahol mára már tényleg elengedhetetlen az erős szóbeli kommunikációs képesség.

Sőt, a legtöbb játékot szándékosan úgy is tervezik, hogy az egymással való beszéd fontos része legyen. A következő dolog a különféle taktikai lépések kitalálása, hogy együtt alázzatok le mindenkit a terepen. A közös cél érdekében végzett munka, a hatékony kommunikáció és a delegálás gyakorlása remek eszköz a kapcsolatokban és a videojátékokban egyaránt.

Össze is szedtük egy listába nektek ezeknek a jótékony hatásait:

  • Fejlődő kapcsolat: A virtuális világ kihívásai jobb kommunikációt és együttműködést eredményeznek, amelyek továbbra is veletek maradnak a való életbeli interakciók során is.
  • Boldogság és stresszmentes hangulat: A videojátékok egy kis menedéket adnak nektek a szorongástól és a napi problémáktól.
  • Jobb döntésképesség: A közös taktikázás és bizonyos játékok feszített tempója, gyors cselekménye segít a való életben is gyorsabb és jobb döntéseket hozni.
  • Nagyobb szellemi erőnlét: Vannak játékok, ahol egyszerre több feladatra kell tartósan figyelni vagy bizonyos kódokat és helyeket megjegyezni. Ezek a dolgok tornáztatják és fiatalon tartják az elmét.
  • Nagyobb fizikai erőnlét: A különböző fitnesz és interaktív játékok bőven felérnek egy közepes intenzitású edzéssel is.

Szerintetek milyen előnyei lehetnek még a közös játéknak?

×