Szerencsére a kutatást nem magyar tudósok végezték, mert az nagy eséllyel végződött volna disznótorral.

Noha ilyen és ehhez hasonló híreket általában brit tudósok szolgáltatják az arra érdemeseknek, ez a mindent megváltoztató tudományos áttörés ezúttal Amerikából érkezett. A tengerentúli tudományos elit ugyanis a malacok kognitív képességeit tanulmányozta, amiről ugyan egy ideje jól tudjuk, hogy igen magasak, erre az eredményre aligha számítottak.

Pár malacot ugyanis sikerült megtanítani úgy irányítani egy joysticket, hogy az felfogta, hogy azzal a képernyőn látható karaktert-kurzort mozgatja.

A tanulmány a Frontiers in Psychology akadémiai folyóiratban jelent meg – majd a 444.hu is beszámolt róla -, a kutatást végző Candace Corney és Dr. Sarah Boysen szerint pedig a sertések mindezek alapján jóval intelligensebb állatok, mint azelőtt gondolták.

 

A malacokat természetesen jutalomfalatokkal ösztönözték, akiket ugyan nem egy Dark Souls elé ültettek be és nagy valószínűséggel nem ők lesznek a jövő esport csillagai, de egy nagyon alapszintű játékkal azért képesek voltak játszani úgy, hogy a joysticket az orrukkal irányították. A játék lényege csupán annyi volt, hogy bizonyos mennyiségű falakat, oszlopokat kellett a labdával eltalálniuk. Minden teljesített szinten kevesebb eltalálandó fal volt, így tudták később kizárni a véletlenség faktorát.

A kutatást végül azért kellett abbahagyniuk, mert a résztvevő állatok, Hamlet és Ivory kihízták a ketreceiket, ami esetükben azért várható volt. A tudósok mindenesetre óriási eredményként könyvelik el a dolgot, amivel bizonyították a sertések kiemelkedő képességeit, azok ugyanis képesek voltak elvonatkoztatni a saját valóságuktól.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×