A GTX 1050 Ti széria 2016. október 25-én jelent meg. Több, mint 4 évvel később az Nvidia úgy döntött, itt az ideje  „leporolni őket”, hogy ezzel kielégítsék az alacsony kategóriájú termékváltozatok iránti igényt is.

Az Nvidia ezt a videokártyát az alacsonyabb kategóriás PC-k szívének szánta. Már akkor is elég jól ment, amit aztán egy erős visszaesés követett a 2019-es 16-os széria miatt. Most azonban a vállalat „előkapta a polcról” a GP107-es alapú darabot, ami azért érdekes, mert már több, mint 4 éves technológiáról van szó.

Miért döntött így az Nvidia?

Nos, valójában a képlet igen egyszerű. Először is az újabb szériák folyamatos készlethiánnyal küszködnek a tömeges felvásárlók és a kriptobányászok miatt, másodszor pedig a járványhelyzet miatt rengeteg ember nyúl a játékokhoz, de nem mindenki tud vagy szeretne több százezer forintot kiadni a PC alkatrészekre.

Kérdéses volt még így is, hogy vajon nem esnek-e áldozatul ezek a darabok is a fentebb említett problémáknak, de végül is – érthető okokból -, a 4 gigás kártyák azért annyira nem voltak vonzóak például a bányászok számára.

 

Azon felhasználók számára viszont, akik most kezdik kitanulni és megízlelni a gaming csínját-bínját, tökéletes választás lehet.

A videocardz.com oldalnak köszönhetően azt is megtudtuk, hogy már jelen pillanatban is özönlenek szerte a világon a kiskereskedők raktáraiba és polcaira a 1050 Ti kártyák. Számos helyen, mint például Angliában már újra a best sellerek közé tornázta fel magát. Mai árfolyam szerint az ára körülbelül 70.000 Ft környékén mozog.

Ha hazánkba is elér az utánpótlás, mit gondoltok, itthon is lehet sikere a „régi-új” kártyáknak?

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×