Az élmény nyilván Switchen az igazi, a technikai bravúr viszont elvitathatatlan.

Jómagam sosem értettem igazán az emulátorok lényegét, hiszen sok esetben elfogadható minőségben még a legjobb képességű PC-ken is csak maximum a közepesen régebbi játékokkal tudunk játszani – de akkor meg már miért nem vesszük meg a valószínűleg olcsó emulálni kívánt platformot?!

Jó, az emulátoroknak azért számos egyéb, amúgy hasznos felhasználási módja van, sőt, a technikai hátterüket – vagyis ahogyan megvalósítják az egészet és folyamatosan javítgatnak rajta – csak dicsérni és elismerni lehet. Nem egyszerű ám csak úgy a semmiből létrehozni egy olyan szoftvert, ami képes imitálni egy teljesen másként működő környezetet.

Ezért is volt bravúr 2018-ban a Yuzu, ami pár hónappal a Nintendo Switch megjelenése után már képes volt PC-n emulálni azt.

Eredetileg csak tesztprogramokat és homebrew cuccokat próbálgathattunk vele, de ‘back in the day’ ahhoz is egy izomgép kellett. Az idő múlásával azonban egyre inkább rájöttek arra, hogy tulajdonképpen még nagyobb bravúr lenne, ha még a játékait is képes lenne futtatni, amiket későbbi frissítésekkel végül el is tudtak érni.

Számos játék viszont nem működött megfelelően, volt olyan, amelyik képtelen volt a menün túl jutni, ha pedig sikeresen el is indult valami, azzal garantáltan volt valami gubanc. Jobb esetben csak eltűntek effektek, kiégtek vagy meg sem jelentek a textúrák, de nyilván az FPS sem a legstabilabb dolgok közé tartozott. Aztán tavaly frissült egy nagyot, ami hihetetlen dolgokat eredményezett: újabb, akár komplexebb játékokkal is képes volt megbirkózni, technikailag tökéletlenül, de mindenképpen elismerésre méltóan.

Most újabb mérföldkőhöz érkezett a Yuzu, megkapta ugyanis az év első nagyobb frissítését, ami jelentős javulást eredményez.

A Techpowerup portál tesztelte is azonnal, és azt állítják, hogy amellett, hogy számos hibát kigyomláltak, jelentősen javítottak a játékok teljesítményén is. A vizsgált játékok 89%-a sokkal jobban fut mint előtte, ez átlagosan 30 FPS-t jelent egy viszonylag közepes setupon is – elméletileg.

Mindennek természetesen inkább technikai jelentősége van, azok a játékosok, akik a Switch játékaival szeretnének játszani sokkal jobban járnak, ha beszereznek egyet a Nintendo hibrid konzoljából, mivel úgy teljes és igazi az élmény. 

Nagyjából így fut a Super Mario Odyssey emulátozból:

https://www.youtube.com/watch?v=TiRsjfHQFf4

 

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×