Az elmúlt hónapok pletykái mostanra beigazolódtak.

A mousesports bejelentette Christopher „dexter” Nong leigazolását, ezzel megerősítést nyert a HLTV.org és az 1pv.fr januári beszámolója, miszerint az irányító a német szervezetnél köthet ki. A múlt hónapi jelentésben dexter neve mellett még acoR is szerepelt, aki már január 23-án csatlakozott a csapathoz, így a mousesports elmondhatja magáról, hogy mindkét kiszemeltjét sikeresen szerződtetni tudta.

 

A 26 éves ausztrál játékos azonnal át is veszi karrigan helyét az aktív felállásban, aki így ideiglenesen kispadra kerül. Neki korábban lehetősége nyílt, hogy meghosszabbítsa a márciusban lejáró szerződését, ám azt elutasította. Ezzel egyre inkább bebizonyosodik egy másik, még novemberre datálható pletyka, amely a dán irányítót a FaZe-zel említette egy lapon.

Dexter – a mouz-ba való csatlakozásával – újra összeáll mithR-rel, akivel 2020 második felében több, mint négy hónapot együtt dolgozott a Renegades-nél. A dán edző még november 14-én érkezett a csapathoz, nagyjából negyedévvel később pedig dexter is követte őt.

Dexter, a mousesports frissen szerződtetett irányítója. (Forrás: HLTV)

Változnak az idők

A mousesports a 2021-es esztendőben már másodjára cserél, hiszen korábban chrisJ helyére érkezett az egykori MAD Lions játékos, a fentebb már említett acoR. Azzal, hogy chrisJ és karrigan is kikerült az aktív felállásból, a mousesports két tapasztalt veteránnak is búcsút int. A holland májusban, míg a dán áprilisban lesz 31 éves, ráadásul mindketten régi motorosnak számítanak a szervezetnél.

  • chrisJ: 2013 októberében csatlakozott a mousesports-hoz, az azóta eltelt idő alatt csak egy kéthetes és egy öthetes inaktív érája volt, ezeket leszámítva viszont végig stabil alapembernek számított.
  • karrigan: 2019 márciusa óta erősítette a csapatot, de 2012 és 2013 között fél évet, 2014-ben pedig beugróként két hónapot már eltöltött a mouz-nál. Csak hogy tetézzük, ő már CS 1.6-ban is lehúzott 1,5 esztendőt a mouznál, mégpedig 2010 végétől 2012 elejéig.

Karrigan távozik a csapattól. (Forrás: HLTV)

A folytatás

Dexter és acoR is véglegesen érkezett a csapatba, így már csak az a kérdés, hogy igényt tart -e a mousesports újabb játékosra, hogy – másokhoz hasonlóan – hatfős rosterrel vágjanak neki az évnek. Karrigan nagy valószínűséggel a FaZe-nél köt ki, hacsak nem történik valami óriási meglepetés. ChrisJ jó eséllyel a FunPlusPhoenix-hez igazolhat, ahol jelenleg is játszik, ám egyelőre csak kölcsönben.

Dexter bemutatkozására a február 16-án kezdődő IEM Katowice Play-In szakaszán kerül sor, ahol a nyitómérkőzésen éppen egykori csapata, a Renegades ellen bizonyíthat.

A mousesports felállása a következőre módosul:

Estonia Robin „⁠ropz⁠” Kool
Slovakia David „⁠frozen⁠” Čerňanský
Lithuania Aurimas „⁠Bymas⁠” Pipiras
Denmark Frederik „⁠acoR⁠” Gyldstrand
Australia Christopher „⁠dexter⁠” Nong
Denmark Torbjørn „⁠mithR⁠” Nyborg (edző)
Netherlands Chris „⁠chrisJ⁠” de Jong (kölcsönben, FPX)
Denmark Finn „⁠karrigan⁠” Andersen (padon)

Ti mit gondoltok, így erősebb lesz majd a csapat? És vajon karrigan jól járt azzal, hogy visszautasította a mousesports ajánlatát és máshol folytatja?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×