Közel 300 millió forintot kérnek a CDPR hackerek egy-egy játék forráskódjáért.

A hackerek, akik eltulajdonították a CD Projekt Red fájljait, nem sokáig vesztegették az időt. Miután a követelt váltságdíjat nem kapták meg, online árverésre bocsátják a fájlokat. Amint arról már korábban beszámoltunk, a hackerek 48 órát adtak a CD Projekt Rednek, hogy reagáljanak igényeikre, de úgy tűnik, az idő lejárt.

Most a hackerek kiszivárogtatták a CDPR Gwent kártyajátékának a forráskódját egy hacker fórumon, valamint aukciót hirdettek a The Witcher 3 és a Cyberpunk 2077 kódjaira.

Az utóbbi kettőt állítólag az EXPLOIT fórumon tették közzé, az induló licit 1 millió dollár azaz körülbelül 300 millió forint. Ha valaki nagyon szeretné megkapni mindkettőt aukció nélkül, akkor csupán 7 millió dollárért (nagyjából 1 milliárd forint) már viheti is.

 

Úgy tűnik, hogy a Gwent forráskódjainak kiszivárogtatását egyfajta bizonyítéknak szánták a hackerek, hogy igenis megmutassák mekkora hatalom van a kezükben, és nem csak mókázásból kérték a váltságdíjat.

„Tegnap fedeztük fel, hogy egy célzott kibertámadás áldozatává váltunk, amelynek következtében néhány belső rendszerünk veszélybe került” – mondta a támadásról a CD Projekt Red. „Egy ismeretlen alak illetéktelen hozzáférést kapott belső hálózatunkhoz, összegyűjtötte a CD Projekt tőkecsoporthoz tartozó bizonyos adatokat, és váltságdíjat követel.”

Azzal biztosan nem árulunk el nagy titkot, hogy a CDPR jövője függ az egész történet végkifejletétől. Az elkövetők súlyos és hatalmas károkat okozhatnak.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/cyberpunkmagyarorszag

×