Valószínűleg őt is a kiégés veszélye érte utol.

A Vitality a szervezet hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy Dan „apEX” Madesclaire nem lesz ott a BLAST Premier Spring Groups fennmaradó mérkőzésein és nagy valószínűséggel az elkövetkezendő eseményektől is távol marad.

 

A bejelentésben a CS:GO csapat edzője, Rémy „XTQZZZ” Quoniam úgy fogalmazott, hogy apEX döntésében több tényező, így például csapaton belüli problémák, a globális egészségügyi helyzet, illetve magánéleti nehézségei is szerepet játszottak. Az edző hozzátette, hogy apEX szerepe kulcsfontosságú a Vitality-ben, így megingathatatlan a csapaton belüli helye és reméli, hogy mielőbb visszatér a játékhoz.

„Egy efféle bejelentés meglepetésként hathat, mivel a szezon még csak most kezdődött el, de a hosszú évek során tett erőfeszítések, a globális járvány jelenléte és a magánéleti válsághelyzet mind olyan tényezők, amelyek bármikor komoly nehézségeket okozhatnak egy profi esportoló életében.”- áll XTQZZZ közleményében.

A Vitality játékosa, apEX. (Forrás: HLTV)

A francia edző megjegyezte, hogy „a szezonbeli bejelentéseket és az indokolatlan vádakat nehéz volt elfogadni”, utalva ezzel arra, hogy a csapat stream-sniping ügybe keveredett a BLAST Premier Global Finals során. Az Esport Integritásáért Felelős Bizottság (ESIC) 10 ezer dollárra büntette a Vitality szervezetét, miután kiderült, hogy a Liquid és a Complexity elleni mérkőzésük alatt is ment az élő közvetítés a háttérben. Az ESIC jelentése szerint nincs bizonyíték arra, hogy a játékosok bármilyen előnyre tettek szert vagy csaltak volna ezeken a mérkőzéseken, és hogy a stream valószínűleg „a Vitality háttérstáb hanyagságának tudható be”.

A francia CS:GO csapat végül a harmadik helyen zárta a BLAST Premier Global Finals versenyét, miután felső ágon az Astralistól, alsó ágon pedig a Natus Vincere-től kaptak ki, egyaránt 2:1 arányban. A 2021-es szezont egy újabb BLAST tornával, az idei versenysorozat első állomásaként funkcionáló Spring Groups-szal kezdték,

ahol első és második meccsüket is elvesztették, így azonnal búcsúztak a versenytől!

Pedig a csoportjára nem panaszkodhatott a világranglista harmadik helyén álló Vitality, ugyanis a poizon-t két hónapig nélkülöző Complexity, az elég rossz formában érkező Evil Geniuses és a közelmúltban inkonzisztens G2 Esports csapatával kerültek össze. Ráadásul utóbbival – amely papíron a legerősebbnek számít – nem is kerültek össze: előbb a Complexity-től kaptak ki 2:0-ra, majd pedig az Evil Geniuses-től 2:1-re. A franciák a 10-12. helyen zárták a tornát, így most 5000 dollárral és egy BLAST Premier Spring Showdown spottal kell beérniük.

A Vitality jelenlegi felállása a következő:

France Mathieu „⁠ZywOo⁠” Herbaut
France Cédric „⁠RpK⁠” Guipouy
France Richard „⁠shox⁠” Papillon
France Kévin „⁠misutaaa⁠” Rabier
Belgium Nabil „⁠Nivera⁠” Benrlitom
France Rémy „⁠XTQZZZ⁠” Quoniam (edző)
France Dan „⁠apEX⁠” Madesclaire (pihenőn)

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×