A GameStop tőzsdeforradalom vezéralakja, Keith Gill, továbbra is kitart részvényei mellett.

Tagadhatatlan, hogy 2021 eddigi egyik legnagyobb sztorija a GameStop tőzsde felkelés,amikor az üzletlánc részvényeit tömegesen vásárolták fel fiatalok, ezzel keresztbe téve azon üzletembereknek, akik arra fogadtak, hogy hatalmas bukás lesz az egész.

Természetesen a GS részvények hatalmas eladási száma az egekbe lőtte azoknak az értékét. Keith Gill, azaz ismertebb  nevén DeepFuckingValue még 2019-ben 53.000 dollár, azaz körülbelül 16 millió forint értékben vásárolt be az akkor gondokkal küszködő vállalat részvényeiből.

Az év eleji őrület után ezeknek értéke 10 milliárd forintig meg sem állt.

Ekkor jött a feketeleves: a redditezők által kedvelt RobinHood kereskedő applikáció befagyasztotta a GameStop részvények értékesítését. Mint azt már sejthetitek, ezzel hihetetlen zuhanásnak indultak az értékek. Rengeteg tulajdonos próbálta menteni a helyzetet a #dontsell hashtaggel, sikertelenül.

A nemrég még egyenkéntl 400 dollárt érő részvények értéke 70%-ot zuhant, ami egyben azt is jeleni, hogy a reddites mozgalom vezéralakja, Gill, a mostani állás szerint már így is 4 milliárd forintnak megfelelő összeget bukna, ha most megválna mind az 50.000 darabtól. Természetesen az induló tőkéhez képest még mindig hatalmas nyereséggel szállhatna ki.

DFV azonban úgy gondolja, hogy ez egy átmeneti helyzet és Ő továbbra is kitart a GameStop mellett.

×