Újabb játékipari legenda távozott el.

A legendás játékairól ismeretes Bethesda Softworks Twitteren adta hírül a szomorú hírt, hogy az anyavállalatként működő ZeniMax Media alapítója és ügyvezetője,

Robert A. Altman a héten 73 éves korában elhunyt.

A stúdió elismerően emlékszik vissza Altmanra, akit egy igazi látnoknak, remek vezetőnek ismertek meg, akit mint embert és mint kollégát nagyon szerettek és tiszteltek.

Robert Altman egyáltalán nem volt egy mindennapi figura. Eredetileg jogi pályára készült mint ügyvéd, sikeresen le is diplomázott és nevet is szerzett magának a szakmában, majd a Bethesda alapítójával, Christopher Weaverrel karöltve 1999-ben megalapították a ZeniMax Mediát, mint a játékfejlesztő cég anyavállalatát. Robert mint ügyvezető foglalt helyet a vállalat élén, míg Weaver CTO-ként a fejlesztésekért volt felelős.

Altmant a komplett videojátékos szakma tisztelte, aki ugyan a fejlesztésekben sosem vett közvetlenül részt. de olyan mesterműveknek adott zöld utat mint a The Elder Scrolls: Morrowind, Oblivion, Skyrim, a Fallout 3 és New Vegas. Irányítása alatt a ZeniMax-Bethesda a világ egyik legnagyobb videojátékipari vállalata lett, akik olyan stúdiókat menedzseltek mint az id Software, az Arkhane Studios, a Machine Games, vagy a Tango Gameworks.

Nyugodjék békében!

×