Javítanák ki a bugokat, kezdenének valamit inkább a csalókkal – kommentek 3…2…1…

A gyakran félresikerült szezonnyitányok ide, a játékot megnehezítő – néha pedig bedöntő – hibák oda, a Call of Duty sorozat sosem volt olyan népszerű mint manapság. Persze ezen aligha csodálkozhatunk nagyokat, hiszen a Warzone ingyenes modellje miatt elképesztően sokan ugrottak rá az Activision lövöldéjére, ami néha meg is látszott amúgy a szerverek állapotán.

Még decemberben számolt be arról az óriási mérföldkőről a PCGamesN, hogy a Warzone verdanski csatáiba átlagosan 85 millióan ugranak be minden hónapban, most viszont az Multiplayerrel összesített adatokon is ámulhatunk.

A PCGamer ugyanis arról számolt be, hogy 2020-ban március óta átlagosan 100 millió játékosa volt a CoD-nak.

Képtalálatok a következőre: call of duty

Oda tegyétek a zsák pénzt ‘lécci’

A siker önmagában grimaszra húzza az ember arcát, hát még ha összevetjük a mamut kiadó többi játékával. Az Activision-Blizzard más játékai – a World of Warcaft, a Hearthstone és az Overwatch – havonta átlagosan 29 millió játékos mozgatnak…ÖSSZESEN.

Bizony, a Call of Duty olyan népszerű, hogy a Blizzard legnépszerűbb sikercímei még összeadva sem tudják megközelíteni. Ebben nyilván nagy szerepe van annak, hogy a Warzone free-to-play, míg a WoW-ért és az Overwatch-ért fizetni kell, sőt, előbbi konzolokon nem is érhető el.

A szám mindenesetre nem csak az Activision számára lehet jelzésértékű, hanem a játékosoknak is. Ezzel és a brutális bevételi adatokkal szembesülve ugyanis teljesen biztosak lehetünk abban, hogy még egy jó ideig még nem fogják elengedni az önálló életet élő battle royale mód kezét, ami immáron hivatalosan is a franchise fejére nőtt, ami még a Cold War eladásait is feljebb tudta tornázni.

Nem kis zárójelben azért érdemes megemlékezni a Modern Warfare rebootról is, hiszen ha az nem sikerült volna olyan fergetegesre, akkor most a Warzone sem lenne olyan népszerű mint amilyen.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/https://www.facebook.com/groups/blackopscoldwarhungary

×