Nem áll fenn a veszély, hogy a jövőben kevesebb Star Wars játék készülne.

A LucasArts romjain megszülető Lucasfilm Games nem csak óriási meglepetést, hanem hatalmas fellélegzést is jelentett így rögtön 2021 elején a játékosoknak. Az első mozzanatok között nem kis lapot osztottak a Bethesda-Microsoft kezébe az Indiana Jones jogokkal, de még ennél is nagyobb tapsvihar övezte a hírt,

miszerint megvonják az EA-től az exkluzív Star Wars játékok készítésének jogait.

Az első szerencsés a Ubisoft lett, a franciák pedig nem is vártak sokat, azonnal bejelentették, hogy már javában dolgoznak egy nyílt világú Csillagok Háborúja akció-szerepjátékon. Sokak számára nem volt egyértelmű, hogy mit is jelenthet ez a jövőre nézve, hiszen a EA-nek elvileg még 2 évig kizárólagos szerződése volt a Disney-vel.

Mi lesz így az EA-s Star Wars játékokkal?

10 4K & HD Star Wars: Jedi Fallen Order Wallpapers You Need to Make Your Desktop Background

Kép: Star Wars Jedi: Fallen Order / EA

A Disney videojátékos divíziójának feje, Sean Shoptaw is elmondta már az első nyilatkozatában, hogy az EA kiemelten fontos üzleti partnerük, akiktől eszük ágában sincs elvenni a jogokat. Arról van szó csupán, hogy mostantól már rajtuk kívül is készülhetnek Star Wars játékok. Ezt később az Electronic Arts is fontosnak tartotta kiemelni, sokan ugyanis attól tartottak, hogy a nagysikerű Jedi: Fallen Order meglehetősen lezáratlan története nem folytatódik tovább.

Meg lehet hát nyugodni, BD-1 biztosan vissza fog még térni, sőt! Shoptaw nagyon szeretné, ha a Star Wars a Disney égisze alatt a világ legnagyobb egybefüggő filmes-képregényes-könyves-animációs-sorozatos-videojátékos univerzuma lenne, így azt is elárulta, hogy innentől kezdve a mindegyik stúdió-kiadó által megálmodott karakter minden másik alkotás részét is képezik, ahol ha úgy alakul, akár fel is tűnhetnek majd.

Az EA atyaúristene, Andew Wilson is bizakodóan áll a dologhoz, elmondása szerint ugyanis stúdióik nagyszerűen aknázták ki a lehetőségeiket, akiknek olyan remek (és nem mellesleg jól profitáló) játékokat köszönhetünk, mint a Battlefront 1-2, a Galaxy of Heroes, a Jedi: Fallen Order, vagy a Squadrons.

Ti mit vártok a következő EA-s Star Wars játékoktól? 

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×