A szervező elhatárolódása nagy sikert aratott a CS:GO közösségben.

Nemrégiben írtunk arról, hogy február 4-én, csütörtökön kezdetét veszi a BLAST idei versenysorozata, amelynek első állomása a Spring Groups lesz. A tizenkét csapatos, jövő vasárnapig tartó tornát a Leet stábja magyar nyelven is elhozza nektek, a közvetítéssel kapcsolatos részleteket ebben a cikkben találjátok.

A BLAST Premier Spring Groups február 4-én, az A-csoport mérkőzéseivel indul útjára.

A holnap induló verseny most egy másik ügy kapcsán is előkerült, ugyanis a BLAST lett az első olyan szervező, amely bojkottálja a Valve január végi, edzői korlátozásokhoz kötődő döntését. Ez többek között arról szólt, hogy az online RMR mérkőzéseken az edzők, illetve a további stábtagok nem lehetnek egy szerveren vagy egy szobában a játékosokkal és semmilyen formában nem kommunikálhatnak velük.

Ezenfelül számos edzőt szankcionáltak a Valve érdekeltségű eseményeket (így például a Major versenyek) illetően, közülük többen végleges eltiltásban részesültek. Ennek alapjául az ESIC, azaz az Esport Integritásáért Felelős Bizottság szeptemberi határozata szolgált. Ennek a következménye lett a BLAST tegnapi döntése, miszerint nem értenek egyet a Valve-val és figyelmen kívül hagyják a fejlesztő frissen behozott szabályait. Ez egyelőre a Spring Groups-ra érvényes, a továbbiakat illetően még tárgyalások folynak.

 

A BLAST döntése értelmében az eddigi versenyeikhez képest semmilyen módon nem fog változni a játékosok és az edzők közötti interakció. Ezzel a dán produkciós cég lett az első olyan versenyszervező, amely bármilyen módon reagált a Valve bejelentésére. Ráadásul a fejlesztő részéről nehezíti a dolgokat, hogy mind a profi, mind pedig a casual közösség egy emberként állt ki a BLAST mellett.

A csapatok teljesítményéhez és a játék minőségéhez is nagyban hozzájárulnak.

„Úgy véljük, hogy a jelenleg rendelkezésünkre álló mechanizmusok, illetve az általunk kialakított rendszer bőven elegendő arra, hogy kontroll alatt tartsuk a játékosok és a stábtagok közötti interakciókat, mindezt úgy, hogy közben a kompetitív integritásra is odafigyeljünk. Szerintünk az edzők létfontosságú részét képzik a profi esportnak, hiszen a csapatok teljesítményéhez és a játék minőségéhez is nagyban hozzájárulnak.” – nyilatkozta Andrew Haworth, a BLAST Premier képviseletében.

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×