Megérkezett a HLTV januári CS:GO világranglistája, ahol komoly mozgolódásokat észlelhetünk decemberhez képest.

A téli szünetet követően januárban visszatért a játékhoz a profi Counter-Strike mezőny, mégpedig a Leet által is közvetített BLAST Premier Global Finals keretein belül. Az egymillió dollár összdíjazású eseményen nyolc csapat vett részt, ebből hatan a top 10-ből. Bár a Natus Vincere vereséggel kezdte a tornát, ám s1mple-ék az alsó ágról visszaverekedték magukat és megnyerték az idei év első kiemelkedő versenyét.

A BLAST Premier versenysorozat idei első állomása, a Spring Groups csütörtökön startol el, újfent magyar közvetítéssel!

A győzelem ellenére a Natus Vincere nem került előrébb a rangsorolásban, de már nagyon közel járnak a második helyezett Vitality-hez. A két csapatot mindössze négy pont választja el, de egyelőre még a francia csapat javára. Összességében az első négy helyen nem történt változás, továbbra is az Astralis a világelső, míg a BIG a negyedik.

A Natus Vincere mellett a hónap másik nagy nyertesének a szintén CIS régiós Virtus.pro bizonyult, amely elképesztő magabiztosággal nyerte meg a cs_summit 7-et. A Jame által vezetett csapat nem elég, hogy mind az öt mérkőzését győzelemmel zárta, de egyetlen pályát sem veszítettek! A HLTV egyébként pont a 22 éves orosz irányítót választotta meg a torna legértékesebb játékosának, akinek – a 2019-es Blast Pro Series Moszkva után – ez lett a második MVP címe.

A Virtus.pro zsinórban harmadik versenyét nyerte meg, hiszen a tavalyi év végén előbb a Flashpoint második szezonján, majd a DreamHack Open December-en is az első helyen zártak. Ráadásul a három tornán összesen egy mérkőzésen kaptak ki, így teljesen megérdemelten léptek most előre a hatodik helyre.

A CS:GO világranglista állása a február eleji állapot szerint (Forrás: HLTV).

A top 10-ben még egy komoly előrelépés történt, ugyanis a Liquid négy helyet is javított decemberhez képest. Az észak-amerikai csapat második lett a decemberi IEM Global Challenge során, legutóbb pedig negyedik helyen zárták a BLAST Premier Global Finals versenyét. Előbbin még Twistzz szerepelt, aki mostanra már a FaZe csapatát erősíti, míg a BLAST-on már FalleN játszott, akinek kiválóra sikerült a debütálása.

A legjobb tízen kívül is történtek komoly javítások, így például a Spirit öt, a forZe pedig négy hellyel került előrébb, de a Gambit és a Nemiga is csak egy, illetve két pozíciót rontott, azaz a legjobb harminc csapat között hat CIS régiós alakulat is helyet foglal. Bekerült a top 30-ba a Movistar Riders, amely – a Virtus.pro-hoz hasonlóan – három versenyt (ESL ECW, One Tap League, OMEN WGR EU Challenge) is megnyert egymás után, méghozzá úgy, hogy egyetlen találkozón sem maradtak alul.

Oskar, a Sinners 29 éves cseh játékosa (Forrás: HLTV).

A MIBR és a Sinners valósággal berobbant a listára, előbbi 34, utóbbi 38 pozíciót javított. A brazil szervezet január 15-én jelentette be új felállását és eddig egyszer, a cs_summit 7 során láthattuk őket. Ott 1/3-as mérleggel búcsúztak, de nyertek a FaZe ellen és a Cloud9, illetve a Heroic is megszenvedett ellenük. A világranglistán látott nagy ugrás mégsem ennek, hanem a BOOM korábbi eredményeinek szól, hiszen danoco-n kívül mindenki a hosszú hónapokig veretlen csapatból érkezett.

Azonban egészen más a helyzet az oskar nevével fémjelzett Sinners-nél, amely rendszeresen jól szerepel a kisebb-nagyobb versenyeken, ligákon. A cseh ötösfogat bejutott az EDC második felvonására, továbbá értékes győzelmeket szerzett a SnowSweetSnow és a Shadow League alkalmával.

Nagy a baj a FaZe háza táján. A képen coldzera, a csapat 26 éves brazil játékosa (Forrás: HLTV).

Továbbra is nagy bajban van a Ninjas in Pyjamas és a FaZe Clan: előbbi a 18., utóbbi a 19. helyet foglalja el, tehát lassan már a top 20-ból is kicsúsznak. A svédek november 12-e óta egyetlen hivatalos meccset tudtak megnyerni, mindeközben hetet is elbuktak. Emellett ma délután bejelentették twist távozását, akit ideiglenesen ztr, a NiP akadémiájaként funkcionáló Young Ninjas 17 éves játékosa fog pótolni.

A FaZe három nappal gyorsabb volt, ott Kjaerbye helyére érkezett Twistzz, de az sem kizárt, hogy újabb cserét is eszközölni fog a fokozatosan hanyatló CS:GO csapat. A továbbra is csak beugróként jelenlévő olofmeister már többször is elmondta, hogy szeretne visszavonulni, így jó eséllyel az ő helyére fog érkezni valaki. A csapat irányítója, coldzera pedig arról számolt be, hogy szívesen átadná szerepkörét egy tapasztaltabb játékosnak, így nem kizárt, hogy olofmeister helyére egy IGL fog majd érkezni. A pletykák szerint karrigan lehet a befutó, te mit gondolsz erről?

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×