Hiába dominálták mindkét pályát, a befejezés egyszer sem sikerült, így végül egy hangyabokányival lecsúsztak a továbbjutásról. A ma esti ESEA mérkőzésen lehet korrigálni.

A tizenhat csapatos Shadow League első szezonja még január 15-én indult útjára, mégpedig svájci rendszeres csoportkörrel. A Budapest Five a nyitómeccsen alulmaradt a román Nexus-szal szemben, aztán legyőzték a brazil Case Esports csapatát, amit a brazil futballista, Casemiro alapított még október végén. A magyarok ezt követően simán kikaptak a CIS régióba tartozó Cult ötösétől, majd egy újabb siker jött a svéd Young Ninjas, azaz a Ninjas in Pyjamas akadémiája ellen.

Ha a sormintát vesszük alapul, akkor egy újabb vereségnek kellett következnie, márpedig ez a gyakorlatban így is történt. A Budapest Five a mindent eldöntő mérkőzésen az Invictus International ötösével csapott össze, amely a méltán híres Invictus Gaming nemzetközi CS:GO csapataként funkcionál.

A szervezet számos divízióval rendelkezik, azonban legfőbb sikerei a League of Legends-hez és a Dota 2-höz köthető – előbbiben a 2018-as világbajnokot, utóbbiban pedig a 2012-es The International győztesét adták.

Az organizációhoz CS:GO-ban két csapat, a kínai felállású Invictus, illetve a fentebb már említett, orosz többségű Invictus International tartozik. Érdekesség, hogy utóbbival a Budapest Five már tavaly novemberben is összecsapott, a DreamHack Open December nyílt kvalifikációján. Akkor a magyarok 16:14-re nyertek BO1-ben, de az azóta eltelt több, mint két hónapban az Invictus International két cserét is eszközölt. A csapattól távozott Electro és Re1GN, helyüket r1nkle és kinqie vette át. A 29 éves orosz kinqie komoly erősítésnek számít, hiszen a veterán játékos megfordult a Hard Legion-nél és a DreamEaters-nél is, ráadásul utóbbival szerepelt a 2019-es berlini nagy versenyen.

Az Invictus International újdonsült játékosa, kinqie (Forrás: HLTV).

A tegnap esti találkozónak ezek szellemében vágtak neki, mégpedig ezúttal BO3-as keretek között. A CIS régiós alakulat választása Dust2-re esett, míg a Budapest Five szokásához híven Traint pickelte. A decider pálya Nuke lett volna, de mint később kiderült, erre már nem volt szükség. A mérkőzés első helyszíne Dust2 lett, ahol az első néhány körből még az Invictus jött ki jobban, de a magyarok 4-5-nél bemutattak egy hatalmas rohamot, zsinórban hat kört tudtak betámadni, ezzel 10:5-re meg is nyerték a félidőt.

Sajnos a lendületet nem sikerült átvinni a második játékrészre, az Invictus is inkább terror oldalon mutatta meg a foga fehérjét. Ugyan a Budapest Five 10-10-nél még elhozott két kört, de utána megint az orosz többségű csapat kezdett el szárnyalni, ami a magyarok pénzügyi helyzetének sem tett jót. Még 14-12-nél érkezett egy nyert kör a CT oldalon levő torzsiéktól, de ez már csak a szépítésre volt elég. Az Invictus bevitte a végső gyomrost és 16:13-ra megnyerte az első pályát.

A mérkőzés összesített statisztikái (Forrás: HLTV).

Izgalmakból eddig sem szűkölködtünk, de a csapatok a második mapon így is überelni tudták a Dust2-őn látottakat. A Budapest Five számára Train már élet-halál harc volt és ennek szellemében is játszottak. Az első pályához hasonlóan itt is valamivel jobban kezdett az Invictus, de a félidő derekától ismét a magyarok domináltak, ezúttal egy ötös győzelmi szériát mutattak be. A második játékrészben fej-fej mellett haladtak a felek, így 9-7-es, 11-8-as és 12-11-es magyar vezetést is láthattunk. A végén aztán megint az Invictus-nak jött ki jobban a lépés, 13-15-nál még a Budapest Five-nak kellett két meccspontot hárítania. Összességében a mérkőzés egészéről elmondható, hogy minden félidőt a terror oldalon levő csapat tudott megnyerni, így Train-en jöhetett a hosszabbítás. Ez utóbbit – a végig szenzációsan játszó killmatic vezetésével – az Invictus tudta megnyerni, így a pálya végeredménye 22:18, a mérkőzésé pedig 2:0 lett.

A Budapest Five eredményei a tornán (Forrás: HLTV).

A Budapest Five ezzel lecsúszott a rájátszásról, ami már legalább 1500 dollárt jelentett volna, de így sem panaszkodhatnak. Túl vannak jó néhány hivatalos mérkőzésen, kipróbálhatták magukat több csapat ellen, így gyakorlásnak és erőfelmérőnek is ideális volt ez a torna. Gabesson és csapata ma újra pályára lép, ráadásul magyar közvetítés keretein belül is képernyőre kerülnek, hiszen a Leet élőben közvetíti a csapat 18 órakor kezdődő, GROND elleni ESEA Advanced mérkőzését. Sok szeretettel várunk mindenkit!

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×