Ha ilyen ütemben fejlődnek, akkor idén gond nélkül beérhetik a konkurens Steamet is!

A Steamhez hasonlóan az Epic Games Store is közzétette a 2020-as évre vonatkozó mérési adatait, amely alapján egyértelműen kijelenthető, hogy Tim Sweeney-éknek bizony nagyon is megérte kardot rántani a Valve ellenében.

Az EGS 2020-ban elérte a 160 millió regisztrált felhasználószámot, melyből átlagosan 31,3 millióan napi szinten indítottak játékot, ami 192%-os növekedést jelent az előző évi adatokhoz képest. Decemberben pedig meg is született az EGS első rekordja,

amikor is havi átlagban 56 millióan játszottak a platformon.

Az Epic PC-s fronton szokatlan taktikája is beválni látszik, ugyanis a 103 ingyenesen kiosztogatott játék ellenére – amit nem mellesleg 749 millióan jóízűen meg is köszöntek – a játékosok 700 millió dollárral gazdagították a kasszát, ebből 265 millió third party címekből jött össze.

Azt is elárulták, hogy milyen játékokkal játszottunk a legtöbbet, a Fortnite, Assassin’s Creed Valhalla, Borderlands 3, Rocket League és GTA V kevésbé meglepő ötöse mellett a top10-be olyanok is befértek, mint a Tony Hawk Pro Skater 1+2, a Snowrunner, a Rogue Company, a Satisfactory és a Godfall.

Epic Games Store now has over 160 million users

Kép: Epic Games Store

Az Epic természetesen 2021-ben sem áll le a kemény munkával, így a „to do list” eleje olyan fejlesztésekkel van tele, mint a rég várt Whishlist, vagy az Achievment rendszer, de ezek mellett egy Store-on belüli közösségi teret is szeretnének létrehozni teljesen személyre szabható játékosprofilokkal.

Munka pedig bőven lesz, legalábbis ha szeretnék utolérni a pár éves előnnyel rendelkező Steamet, ahol 2020-ban napi bontásban átlagosan 62 millióan múlatták idejüket, ami havi 120 millió játékost jelentett.

A versenybe viszont még könnyen beleszólhat az a komoly per is, amelyet épp az imént akasztottak a Valve – Steam nyakába.

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

×