A WhatsApp felhasználók adatainak védelme érdekében készült az új funkció.

Sokan szeretjük és használjuk napi szinten a WhatsApp nevezetű üzenetküldő applikációt, mely nem csak mobil, hanem számítógépes felülettel is rendelkezik. A változások leginkább ezt a felületet érintik majd. Az eddigi egylépéses bejelentkezés helyett – a sokkal hatékonyabb adatvédelem érdekében-, mostantól extra azonosítással léphetünk csak be.

„Mostantól már csak biometrikus azonosítással léphetnek tovább a felhasználók az asztali felületre.” -számol be az Engadget.

A biometrikus azonosítás alatt az arc ellenőrzését vagy az ujjlenyomatunkat értik. Abban az esetben, ha minden rendben van és a rendszer felismer minket, egy úgynevezett QR kód jelenik meg a képernyőnkön. Ezt kell beszkennelnünk a telefonunkkal.

A Facebook fejlesztői szerint ezek a lépések nagyban megnövelik a felhasználók fiókjainak biztonságát, továbbá nem többet, mint néhány percet vesznek igénybe. Minden felhasználónál aktiválták az újdonságot, DE ha valaki mégsem élne a lehetőséggel, a telefonunk beállításainál kikapcsolható a funkció,

Ti hasznosnak találjátok ezt a funkciót?

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

×