Sok panasz érkezett a játékosoktól az elmúlt időkben – legalábbis Gibraltarra vonatkozóan…

Az Apex Legends fejlesztői megerősítették, hogy Gibraltar Gun Shieldje némi változtatást kap, miután sok játékos panaszkodott arra, hogy valami hiányzik a shieldjéből – a damage bleedthrough.

A bleedthrough a sebzés célpontra történő átvitelére utal, miután a pajzs megsemmisült. Ha például van egy 50-es armorod, és egy lövéssel több, mint 50 sebzést kapsz, akkor a fennmaradó sebzés értelemszerűen nem szűnik meg. Az alap hp-ból jön le az érték.

Gibraltar Gun Shieldje viszont nem így működik. Ahelyett, hogy átengedné a kárt, az valóban csak eltűnik.

Lehet akár egyetlen maradék hp a shieldjén és úgy is képes lesz elnyelni a full sebzést.

Lehet, hogy ez csak apróságnak tűnik, de sokkal erősebbé teszi őt és ez sok fejfájást okoz az ellenségeinek. Szerencsére a Respawn reagált a problémára és úgy tűnik, hamarosan meg is oldja.

Bár a változások nem készülnek el a 8. szezon indulására, a játékosokat a későbbi igazságosabb játékmenet kárpótolja majd. A fejlesztő egy Reddit bejegyzés keretein belül említette, hogy ez a hiba most végre javításra kerül és fair módon számlálja majd a beérkező sebzést.

Továbbá elmagyarázta, hogy miért is nem készül el a 8. évad indulására ez a frissítés is:

„Nagyon szerettük volna megvalósítani, hogy a Gun Shield elkészüljön a 8.0-ra, viszont felfedeztünk egy hibát abban, hogy a lövedékpajzs miként regisztrálja a károkat egyetlen vagy esetleg több érkező lövedékkel.”

A pontos dátumról tehát egyelőre nincs információnk, de az biztos, hogy megéri várni. 

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

×