Egy Rocket League rajongó olyan távirányítós autót épített, mely valóban képes úgy mozogni és trükközni, mint a játék kisautói.

Még 2018-ban a Mattel kiadott a Rocket League alapján egy real-life játékot, ahol a távirányítós autó egy kis arénában a hálóba tudja juttatni a labdát. Szórakoztató volt, de hiányzott belőle a játék egyik legjobb része: az autók azon képessége, hogy a levegőbe tudnak ugrani, illetve forognak. Ami azt illeti, ezt megoldani nem kis feladat, ám úgy tűnik, hogy valakinek sikerült.

Íme, az igazi távirányítós autó, ami képes a levegőbe ugrani.

A Rocket League-ben a kocsik valamiféle robbanószerkezettel repülnek a levegőbe, úgymond katapultálják magukat az arénában. A Youtuber mrak_ripple úgy gondolta, ennek megvalósítása kissé veszélyes lehet, így kitalált egy saját megoldást arra, hogy ez működjön. Készítettek néhány egyedi járművázat 3D nyomtatással, melyek képesek ugrani, de az eredmények közel sem lettek olyanok, mint a játékban.

Később mrak_ripple eldobta az eredeti tervet, és egyszerűen átvette a rugós mechanizmust az új New Bright R/C Stunt Jumping Spider játékból, ami mindössze 20 dollárba kerül. A kísérletezést és az eredményt az alábbi videóban nézhetitek meg. Végül a kis távirányítós autó nagyjából valóban képes lett olyan trükkökre, mint azt a játékban tapasztaljuk. Érdekes lenne megnézni egy versenyt, ilyen autókkal.

 

Egyébként az interneten sokan csináltak már IRL Rocket League meccseket, a legextrémebb ezek közül, amikor igazi kocsikkal játszottak a pályán.

 

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×