A Rust hatalmasat megy az utóbbi időkben…

Ha még valamilyen csoda folytán hozzád nem jutott el eddig a hír, a Rust hatalmas népszerűségre tett szert az elmúlt időkben. Bár már 2013 óta létezik, a survival multiplayer népszerűsége újból az egekig csap, miután számos nagynevű streamer felállított egy közös -ám de privát – szervert.

A közvetítők között olyan személyek sorakoznak mint Shroud, Pokimane, Myth, XQc és még sokan mások, akik napi szinten streamelik ezt a nagyszerű játékot – ezzel komolyan megnövelve a játékosok és kíváncsiskodók számát.

A közelmúltban tapasztalt népszerűségének megugrása előtt a Rust korábbi Steam egyidejű játékosainak rekordja 125 ezer volt, 2020 áprilisában, de aztán január 8-án 201 497 főt számláló csúcs következett.

Ezen számok a múlt héten még tovább emelkedtek, január 16-án 244 394 játékos küzdött a túlélésért a szervereken.

És igen, ezzel bizony újabb hihetetlen rekordot döntöttek.

Úgy tűnik, hogy mindez nagyon szépen megtérül a Rust fejlesztője, a Facepunch számára. A stúdió alapítója, Garry Newman elárulta, hogy a stúdió több mint 1 millió dollárt, azaz körülbelül 300 millió forintot keresett két(!) nap alatt.

A játékosok száma stabil, nem mutat nagyobb csökkenéseket. Valószínűsíthető, hogy a konzolos opció még több játékost hozd majd magával.

Egyébiránt a játék a Twitchen is tarol, hiszen a hónap elején 1,37 milliós egyidejű néző csúcsot döntöttek, amely őrületes előrelepés – ezek a számok korábban mindössze néhány ezer főig kúsztak.

Mindez azt is megmutatja, hogy a Twitch streamerek milyen hatalmas mozgató erők tudnak lenni a közösségek bizonyos döntéseiben.

Te kipróbáltad már a Rustot?

Csatlakozz csoportunkhoz!

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

 

×