Mind a Star Wars, mind a LEGO rajongók nagyon örülnek majd, ha tényleg megjelenik ez a hatalmas Halálcsillag 2021-ben.

A számtalan különleges és hatalmas LEGO készletek sorában talán mindig kiemelkedtek a Star Wars modellek, ahol egyre inkább számít a méret. Minél nagyobb egy LEGO projekt, annál csábítóbb az építők számára, főleg akkor, ha annak témája a Star Wars egyik űrhajója. Most azt híresztelik, hogy

2021-ben egy gigászi 11 ezer darabos Halálcsillagot kapunk.

Természetesen mindenki ismeri a Halálcsillagot, még azok is, akik nem különösebben Star Wars rajongók. A mozitörténelem egyik legikonikusabb űrállámásáról van szó (vagy holdjáról), ami miatt nem lehet semmi mással összekeverni a Csillagok Háborúját.

A LEGO persze korábban is kiadott már Halálcsillag készleteket, mindig egyre nagyobbat és nagyobbat. A 2005-ös kiadás 3449 darabos, a 2008-as 3803 darabos, a 2016-os pedig 4016 darabos volt.

Ha lehet hinni a német Promo Bricks oldalnak, akkor idén egy jóval nagyobb, 11 ezer darabból álló Halálcsillagot kapunk. Természetesen ez eddig még csak spekuláció, hiszen a LEGO az új Halálcsillagot még nem jelentette be.

Nem is olyan rég jelent meg egyébként a vállalat eddigi legnagyobb LEGO készlete, a The Colosseum, mely több mint 9 ezer darabból áll.

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×