A Nintendo lehetséges, hogy nem számít első számú kihívójának a Sonynak, vagy a Microsoftnak, lehetséges, hogy borsot törhet a duó orra alá.

Amióta szóba került, hogy 2020-ban piacra kerül a PS5 és az Xbox Series S/X, a levegőben lógott a kérdés, hogy vajon erre hogyan fog reagálni a Nintendo. Az már köztudott egy ideje, hogy a híres japán cég nem feltétlenül a Sony és a Microsoft versenytársa. A gépei sokkal inkább innovatívak, mint bivalyerős masinák, s ez meglátszik a játékokon is. Cserébe temérdek exkluzívval rendelkeznek és közben hatalmas játékosbázisuk is van. Ami folyamatosan gyarapszik! Kanadában például komoly rekordokat dönt a Nintendo Switch konzol eladási szériája.

És ha már a Switchnél tartunk, bizony sokan azt jósolják, hogy a Nintendo válasza egy felerősített verziója lesz az aktuális generációnak. Egy adatbányász – SciresM – szerint ráadásul ez már nem csak jóslat, a Switch Pro bizony már úton lehet. Ezt igazolhatja az a nyom is, amit a VGC közölt nemrég, ami egy olyan Switch firmware-re utal, ami egy új, eddig  még be nem jelentett konzolkódot tartalmaz. Az Aula projektet.

SciresM úgy tudja, hogy a Switch Pro egy „jóval erősebb” akkumulátorral lesz felszerelve, mint elődje. Ez jó hír lehet a Switch Lite szerelmeseinek is, ugyanis ha ez igaz, lehetséges, hogy érdemes lesz a váltás. A kis kézikonzol legnagyobb hibája sokak szerint még mindig az, hogy csupán csak 3-4 órát bír egy töltéssel. (Ami ugye idővel csak rövidül, ahogy öregszik a gép.)

A felturbózott akksi mellé a Nintendo egy OLED kijelzőt szerelhet a vázba, ami 4K felbontásig fogja tudni kezelni a képeket.

Több üzlet is jelezte már, hogy a Nintendo 2021 elején egy új gépet kíván forgalomba hozni. Ezek után őszintén meg lennénk lepve, ha nem az Auláról, vagy más néven a Switch Proról lenne szó.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×