Gamer rágót mindenkinek!

A COVID-19 járvány alaposan felborította mindenki életét. Ennek köszönhetően egyre többen merültek bele a játékok világába. Az igények változását a gyártók is folyamatosan próbálják nyomon követni, ennek köszönhetjük, hogy egyre több gamer termék jelenik meg a piacon. Gamer rágó fronton pedig egyelőre nem túl telített a piac, épp ezért gondolta úgy az ADATA, hogy itt az idő belépni.

Az XPG MANA Gaming rágógumi koffeint, emellett egy úgynevezett lutein vitamint is tartalmaz, ami jó hatással van a szemgolyók épségére. Az árcéduláról egyelőre nem tudunk semmit, ugyanis ezeket majd a CES 2021-en fogja valószínűleg leleplezni a gyártó.

Na, de mégis mitől gamer egy rágó?

Legyinthetnénk ezúttal is, hogy a szokásos marketing trükkről van szó, de valójában simán beleillik a gamer termékskálába a rágógumi is. Kezdjük az alapoktól: alapvetően azt nevezzük gamernek, ami elősegíti a játékot. Beszéljünk itt a gamer székekről, amelyekben több óra játék után sem fáradunk el olyan könnyen, emellett a deréktámasznak köszönhetően a helyes testtartás miatt sem kell aggódnunk. Persze ez abban a helyzetben áll fenn, amikor rendeltetésszerűen használjuk az adott eszközt.

A gamer energiaitalok esetén is ez a helyzet, hiszen ha félretesszük az ital káros hatásait, valóban jobban tudunk összpontosítani, ami mondjuk egy online fps-nél igencsak jól jöhet. Ezzel a gyártó a gamereket célozza, amivel nincs is semmi gond, hiszen ezek a cégek mindig próbálják követni a trendeket és még a vak is látja, hogy mennyivel általánosabb lett az, hogy valaki videójátékokkal játszik szabadidejében. Végre eltértünk oda, hogy nem ciki a gaming.

Visszakanyarodva az eredeti témához, itt is arról van szó, hogy a játékunkat könnyíthetjük meg az ADATA legújabb rágójával. Ettől függetlenül persze lehet továbbra is szórni az átkokat a gamer termékekre, de alapvetően nem egy baromságról van szó.

Oké, de mi köze a rágónak a játékokhoz?

A rágózás egészséges, a fogorvosok ajánlása szerint napi 3-4 alkalommal érdemes rágót ragadnunk, viszont maximum 15 percnél nem érdemes több időt rágózással tölteni. Egyik fő tulajdonsága, hogy remekül levezethető vele a stressz, épp ezért már az első világháborúban is alkalmazták már a fronton lévő katonák feszültségoldására.

Ezen felül a folyamatos szájmozgás hatására fokozódik az agy vérellátása, ami segíti a koncentrációt. Épp ezért ideális társunk lehet a rágó (legyen az akár az ADATA-áé), ha egy horror címmel, vagy rage game-mel játszunk, de a stratégiai játékokban, sőt a taktikai fps-ekben is jótékony hatással lehet a teljesítményünkre a rágózás. Nem mellesleg néhány kísérlet még azt is kimutatta, hogy a rágózás jó hatással van a rövid-, illetve hosszútávú memóriára.

A rágózás pozitív hatásai

Az imént felsoroltakon túl további jótékony hatásai is vannak a rágózásnak, többek között megtisztítja a fogakat a lepedéktől, megelőzi a fogszuvasodás kialakulását, arról nem is beszélve, hogy üde leheletet biztosít. A diéta esetén bizonyítottan csökkenti a kalóriabevitel iránti igényt, csökkenti a savképződést, megőrizve így a száj egészséges PH értékét.

Sőt, a cukormentes rágók esetén akár fogyhatunk is, ugyanis az állkapcsunk mozgásával is kalóriákat égetünk el, ami intenzív rágás esetén túlmutathat a light rágókban található 4-5 kalórián.

Nem érdemes túlzásba vinni

Mint mindennek, a rágózásnak is vannak negatívumai, többek között épp ezért sem szabad túlzásba vinni. Amennyiben nem tartjuk be a 15 perces szabályt, akár az állkapcsunk is elmozdulhat vagy kilazulhat, továbbá a folyamatos rágózás következtében túlzott gyomorsavat termelhet szervezetünk, ami egészségkárosító hatással járhat. Épp ezért nem érdemes túlzásba vinni a rágózást sem.

https://leet.hu/?price=&stock=instock&s=geforce&post_type=product

×