Nemrégiben kiderült, hogy 3 másik app, az iMessage, Signal és WhatsApp összesen nem gyűjtenek be annyi cuccot, mint a Messenger egymaga.

Bár a Facebook nem igazán értett egyet azzal, hogy a Messenger alkalmazással kapcsolatban közzétegye azon információkat, hogy milyen adatokat gyűjtenek be, az Apple bizony decemberben ezt kötelezővé tette.

Az új szabályzat szerint, amely appok nem teszik ezen infókat egyértelműen a felhasználók elé, nem frissíthetik tovább az adott applikációt.

Gyorsan ki is derült, hogy a Messenger által begyűjtött adatok listájának hosszúsága őrületesen hosszú.  A Forbes által közzétett ábrákon számunkra is világossá válik a helyzet:

 

A legkevesebb adatunkra a Signal kíváncsi, mindössze a telefonszámunkat tárolják és itt vége is a dolognak.

Az iMessage már kicsit többet akar, de még mindig egészen tűrhető a helyzet: kontaktok és néhány keresési előzmény. A WhatsApp még tovább bővítve a listát különböző funkciók érdekében gyűjt további információkat.

Ám a legmeglepőbb mégiscsak a Messenger, ugyanis annyira nem tudjuk elképzelni, hogy például mi szükségük van a játékelőzményeinkre vagy az épp aktuális egészségügyi információinkra?

Valószínűleg a hirdetések testreszabása a cél, hiszen ezzel több profitot tudnak generálni. Mindenesetre érdekes és megdöbbentő látvány.

Ti mit gondoltok a közzétett listákról? 

×