A lila óriás nem kegyelmezett.

Ameddig idehaza nyugodtan párnára hajtottuk fejünket, addig az Egyesült Államokban zavargások törtek ki a Capitolium előtt. Donald Trump szimpatizánsai ezúttal erővel léptek fel az elnökválasztás eredményei következtében, továbbra sem hajlandóak elismerni Joe Biden győzelmét. A verekedős játékokról ismert Ryan „Gootecks” Gutierrez sem rejtette véka alá a véleményét, bár így utólag lehet másképp cselekedett volna.

Gutierrez ugyanis poént űzött abból a nőből, aki a Capitoliumban életét vesztette a zavargások során. Az ismert gamer az iránt érdeklődött, hogy polgári engedetlenség lesz a következménye vagy csak csendben, „hiába” fog meghalni? Nos, a Twitch nem találta viccesnek Gutierrez ironikus tweetjét, helyette inkább úgy döntöttek, leveszik a sokak által használt PogChamp emote-ot.

 

A lila óriás elismerte Pog sikereit és az emote-tal járó kultúrát, amit mind üdvözítőnek találtak, de mindezek ellenére úgy gondolták, úgy lesz a legjobb, ha leveszik a globális emote-ját, a lelkiismeretük ugyanis ezt diktálja. Bárhonnan is nézzük, a Twitch a politikai állásfoglalása miatt szankcionálta a streamert, ami sokakból ellenérzést váltott ki.

×